Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Idei de vacanță: Concedii pentru toate ”buzunarele” la Marea Adriatică în Italia, Muntenegru sau Croația

Publicat

Mai este puțin până la mult așteptatul concediu, la care ne gândim cu toții de ceva timp. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că nu suntem preocupați doar de locația aleasă pentru o vacanță „ca la carte”, ci și de banii pe care trebuie să-i punem „la ciorap”, pentru „cumpărarea” unor amintiri frumoase, pe meleaguri străine. Fie că alegeți să vă relaxați pe litoralul Mării Adriatice sau Mediterane, în frumoasa Italie sau preferați să vizitați țări mai puțin frecventate de turiști, dar cu un potențial la fel de mare, precum Muntenegru sau Croația, în mod sigur va fi una dintre vacanțele de care o să vă aduceți aminte cu drag. Dacă vreuna din aceste idei vă tentează, Alba24 și „Vacanța” Agenţie de turism din Alba Iulia – cu sediul în Alba Mall vă dau câteva sugestii de concedii de vis, la prețuri… perfecte.

Una dintre destinațiile de vacanță care v-ar putea cuceri ar fi Italia. Renumită deja prin artă, cultură, civilizație, mâncare și, nu în ultimul rând, modă, Italia este gata să demonstreze că poate impresiona și prin peisaje superbe și distracții la orice oră. De la munte, la mare și de la evenimente culturale la distracții de vis, pe aceste meleaguri găsiți tot ce și-ar putea dori un turist. Unde mai punem la socoteală ospitalitatea italienilor și stilul lor mediteranean, nu aveți cum să nu vă lăsați seduși de ideea unei excursii perfecte aici.

Citește și Idei de vacanță: Concedii fără stres și plictiseală pentru familiile cu copii. Aquapark-uri și programe pentru cei mici

Dacă sunteți convinși că țara în formă de cizmă nu ar fi deloc o idee de neglijat, atunci de ce să nu optați pentru stațiunea Rimini, de pe coasta Mării Adriatice. Pentru doar 532 de euro / 2 persoane, puteți beneficia de un sejur de 7 nopți la Hotel Calypso, de 3 stele. În preț este inclusă cazarea și micul dejun, însă nu și transportul sau asigurarea medicală.

Hotelul este situat la 320 metri depărtare de plajă, 1,2 km față de centrul stațiunii și 6,3 km față de aeroportul din Rimini. De asemenea, hotelul dispune de restaurant, TV-lounge, bar, aer condiționat, parcare, internet wi-fi și grădină, iar animalele de companie sunt acceptate la cerere, fără să plătiți nimic în plus. „Locație, personal și mâncare absolut perfecte”, „un hotel stilat, cu atmosfera de acasă” sunt doar două dintre părerile turiștilor care au trecut pragul acestui hotel.

Citește și Recomandări Vacanța 2014: Sejururi exclusiviste în America de Sud și Orient sau la cel mai nou hotel de lux din Antalya

Ceva mai aproape de plajă, la doar 65 de metri, se află Hotelul Augustea, tot de 3 stele. În schimbul a 672 de euro/ 2 persoane pentru un sejur de 7 nopți, hotelul vă oferă, în plus față de unitatea de cazare de mai sus, piscină și parcare. Nu este inclus în preț transportul și asigurarea, dar în schimb beneficiați de masă în regim demipensiune. „Încă o dată, am avut o sejur superb”, „Iubim acest loc. Excelentă primire!”, „Mâncarea este bună, iar prețurile rezonabile” spun foștii clienți pe site-ul tripadvisor.com.

Dacă totuși nu doriți să mergeți în însorita Italie din considerentul că e o destinație prea… comună, atunci vă puteți orienta spre Muntenegru, o țară mică, dar care acum învață să se dezvolte și totuși îți oferă tot, pentru tine, ca turist: atmosferă autentică, oameni extrem de prietenoși, peisaje pentru toți, munte, mare, locuri unice și smochini din care să te înfrupți liber, la marginea drumului.

Citește și Nu vrei să stai acasă de Paște? Idei pentru sejururi în țară sau afară. Oferte de vacanțe pentru Grecia, Israel, Bulgaria sau Băile Felix

La cât este de mică această țară, nu de foarte mult timp scăpată de războaie, este extraordinar de impresionantă și o poți vizita toată într-o săptămână. Printre cele mai cunoscute obiective turistice din Muntenegru se numără Parcul Național Durmitor (unde puteți vizita vârful Bobotov, lacul Negru, peștera cu gheață), lacul Skadar, Budva, golful Kotor, mănăstirea Ostrog sau Parcul Național Lovcen.

Citește și CONCURS: Alba24 și Agenţia „Vacanța” premiază ideile care pot dezvolta turismul în județul Alba. Câștigătorul pleacă în Grecia!

Nu foarte departe de Durmitor, la 30 km de Zabljak, se află și impresionantul canion al Tarei, unde se poate face rafting. O tură de rafting costă 40 euro/persoană, în jur de 2-3 ore, incluzând și transportul de la camping.

Iar, dacă tot vă aflați într-o țară atât de mică, nu ocoliți nici golful Tivat. În apropiere, vă puteți caza la Hotel Palma, de 3 stele. Pentru 518 euro/2 persoane, aveți parte de un sejur de o săptămână, cu masă în regim demipensiune. De transport și de asigurare va trebui să vă ocupați însă singuri.

Hotelul dispune de un restaurant mare, acces gratuit la internet wi-fi. Hotelul mai pune la dispoziție plajă privată, sală de conferințe, seif, parcare și aer condiționat, iar majoritatea camerelor au vedere spre marea care se află abia la 10 metri. Turiștii s-au declarat încântați de șederea aici, după cum se arată pe site-ul tripadvisor.com: „Excelentă poziție pentru un hotel”, „un hotel drăguț, mai degrabă pentru familie”, „nu e tocmai modern, dar e curat. Ne-am simțit bine aici”.

Citește și Vine vara! Idei de vacanță : Selecție de oferte pentru un sejur de cinci stele pe litoralul Antalyei, în Turcia

De vreți să vă bucurați de un concediu liniștit și de o plajă dezmierdată de bătrânul soare, în care ospitalitatea este la ea acasă și unde facilitățile sunt multiple, atunci Hotel Aleksandar (Muntenegru) vă promite că veți avea parte de toate acestea.

Hotelul este situat pe întinsa plajă cu pietriș din Budva, la aproximativ 1,5 km distanță de orașul vechi Budva, interesant și plin de viață, cu numeroase restaurante, baruri și magazine.

Pentru un sejur de o săptămână aici, în care sunt incluse cazarea și masa în regim demipensiune, plătiți 656 euro/2 persoane. Din cele 66 de review-uri postate pe tripadvisor.com, mai bine de trei sferturi clasifică acest hotel drept „excelent” sau „foarte bun”.

Peisaje superbe, o combinaţie între forme muntoase ornate cu oraşe medievale impecabile, înconjurate de apele mării albastre – turcoaz, presărate pe alocuri cu peşteri şi insuliţe micuţe la care poţi ajunge chiar şi înotând… într-un cuvânt, Croația. O ţară ce, la prima vedere, nu pare ieşită de mai puţin de 15 ani dintr-un război civil care a distrus-o aproape în întregime.

Nu a avut nevoie de mult timp să se facă remarcată din nou din punct de vedere turistic. În momentul de faţă se laudă cu unul din cele mai impresionante ţărmuri marine din Europa, care atrage peste 10 milioane de turişti anual.

Citește și Recomandări Vacanța 2014: Sejururi exclusiviste în America de Sud și Orient sau la cel mai nou hotel de lux din Antalya

Croația. Mii de kilometri de coastă şi sute de insule cu climă şi vegetaţie mediteraneană aşteptă să fie explorate la o distanţă nu foarte mare de ţara noastră. Natura primordială oferă condiţii excelente pentru ciclism, drumeţii şi alpinism, iar pe coastă se poate practica scuba diving, snookerling şi multe alte numeroase sporturi acvatice, în apa perfect albastră. Printre atracțiile turistice cele mai des vizitate se numără centrul medieval al orașului Zagreb – Gornji Grad, basilica Euphrasian, ce datează din secolul al VI-lea, insula Mljet, palatul lui Dioclețian din Split, lacurile Plitvice sau orașul Dubrovnik, „Perla Adriaticii”.

Dacă doriți să vizitați toate acestea, vă puteți caza, în Croația, pe coasta Dalmației, la 2,5 km de centrul oraşului vechi Dubrovnik, la 300 m de mare şi plaja cu nisip, înconjurat de padure se află Hotelul Adria. Clasificate la 3 stele, camerele hotelului sunt dotate cu aer condiţionat, TV, telefon, acces la internet, baie (duş, uscător de păr), balcon. Pătuţul pentru copil se acordă gratuit, la solicitare, în funcţie de disponibilităţi. Hotelul dispune de lift, aer condiţionat, bar, restaurant, schimb valutar, parcare gratuită.

Prețul pentru 2 adulți este de 1.022 euro pentru un sejur în perioada 20.07.2014-27.07.2014 și include cazare pentru 7 nopţi în cameră dublă, masă în regim demipensiune.

Preţul însă nu include transportul și asigurarea, iar în plus trebuie să achitați o taxă turistică de 1 euro/adult/zi și 0,5 euro/copil 12-18 ani/zi. Copii sub 12 ani nu plătesc. La Adria, ziua hotelieră începe după ora 14.00, iar eliberarea camerelor se face cel târziu la orele 10.00.

Pe tripadvisor.com au scris păreri pro și contra 79 de turiști care au vizitat Hotelul Adria. 27 dintre aceștia l-au notat ca fiind ”foarte bun”, 17 ”mediu”, iar 16 l-au considerat ”slab”.

Citește și Mini-vacanța de 1 Mai: Cu mai puțin de 200 de euro, „cumperi” amintiri frumoase în Turcia, Grecia, Bulgaria sau pe litoralul românesc

La 300 m de centrul orasului Njivice şi 200 m de mare, pe insula croată KRR – Nijvice, cu un buget rezonabil puteți petrece o vacanță frumoasă la Hotelul Beli Kamik, clasificat cu 3 stele. Plaja este cu pietricele, stânci şi platforme și este decorată cu ”Blue Flag”.

Un sejur de 8 zile cu 7 nopți de cazare în cameră dublă pentru două persoane este de 588 euro. Prețul include micul dejun. Prețul nu include transportul și asigurarea.

Camerele sunt dotate cu telefon, internet, TV, minibar, baie (cada, dus). Pătuțul pentru copil se acordă la solicitare, în funcţie de disponibilităţi și costă 7 eur/zi. Beli Kamik are 152 camere, 5 etaje, lift, internet wireless gratuit, restaurant, magazin de suveniruri, cafe-bar, centru de infrumusetare, masaj, parcare în cadrul hotelului, dușuri pe plajă.

Turiștii care vor să facă mișcare au la dispoziție o sală de gimnastică/fitness, terenuri de tenis, mini golf sau pot închiria biciclete sau echipament acvatic.  Amatorii de distracții pot beneficia de activități sportive, seri cu discotecă, mini club și club pentru adolescenți.

Pe site-ul tripadvisor au postat referințe despre hotel 26 de turiști. Unul singur a clasificat hotelul cu ”excelent”. Alți 6 l-au considerat ”foarte bun”, în timp ce 8 turiști îl apreciază ca fiind ”mediu”, iar  7 persoane îl consideră „slab”.

(P) Dacă una dintre aceste oferte vă inspiră și dacă doriți să aveți un concediu de neuitat, Agenția „Vacanța”, partener Mareea, Christian Tour și Paralela45 vă așteaptă de luni până sâmbătă în Alba Mall, între 11.00 și 19.00. De asemenea, puteți solicita oferte personalizate în funcție de bugetul de care dispuneți apelând numărul de telefon 0724 559 444, prin e-mail: contact@agentiavacanta.ro sau completând formularul de pe pagina de internet Agentia Vacanța Alba Iulia.

Foto: google, tripadvisor.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax