Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Idei de vacanţă: Visezi la un concediu cu totul special? Vezi cât te costă să pleci o săptămână în Cuba sau Mexic

Publicat

V-aţi săturat de tradiționalele vacanțe în Bulgaria, Grecia sau Turcia și doriți ceva diferit? Sau poate sunteți plictisiți deja de banalele stațiuni de la malul mării și nu înțelegeți de ce ceilalți se înghesuie să le admire. Înseamnă că aveți nevoie de o destinație nouă, care să depășească măcar puțin limitele convenționalului. Atunci Cuba şi Mexic sunt gata să vă încânte cu peisaje de vis și oferte pe măsură. Dacă vreuna din aceste destinații vă tentează, Alba24 și „Vacanța” Agenţie de turism din Alba Iulia – cu sediul în Alba Mall vă dau câteva sugestii pentru a vă scuti de „corvoada” căutării excursiei perfecte.

Dacă v-a plăcut întotdeauna să ieșiți din tipare, dacă ideea de „convențional” vi se pare deja banală și plictisitoare, atunci sunteți turistul perfect pe care Cuba îl așteaptă! Nu plecați de la ideea preconcepută cum că este vorba de o destinaţie comunistă, unde oamenii trebuie să aibă aceleaşi figuri terne şi triste ca în perioada copilăriei noastre. Ați fi surprinși să vedeți cât mister, veselie, dinamism și… dramatism poate transmite o țară cu oameni veșnic tineri la suflet, zâmbitori și mereu dornici de petreceri. Nu degeaba Cuba era unul dintre locurile preferate ale scriitorului Ernest Hemingway sau țara de la care s-a inspirat celebrul cântec „Hasta siempre, Comandante”.

Citește și Idei de vacanță: Concedii fără stres și plictiseală pentru familiile cu copii. Aquapark-uri și programe pentru cei mici

Așa că dacă vreți să ajungeți pe aceste meleaguri, pline de golfuri și munți și recunoscute pentru muzică, rom și… trabucuri, tot ce trebuie să faceți este să achiziționați un bilet de la Agenția „Vacanța”. Cât despre cazare, agenția vă propune hotelul de 4 stele, Be Live Las Morlas. Hotelul se află la 1 Km de orașul Varadero și este localizat chiar pe plajă. Fiind la câteva minute de mers cu mașina de la aeroportul internațional, turiștii pot vizita cu ușurinta punctele de interes din Varadero. Serviciile sunt all inclusive, iar pentru 7 nopți de cazare, dacă achziționați biletul în perioada 1-31 mai, plătiți 799 euro/de persoană (plecare din Madrid).

„Eu și soția mea ne-am întors pentru a 12-a oară la acest hotel și nu va fi ultima dată. Nu este un hotel nou, de ultimă modă, dar are tot ce-i trebuie. Este foarte curat, are piscină – chiar dacă plaja e aproape, iar mâncarea este excelentă”, scrie unul dintre foștii clienți pe site-ul tripadvisor.com. Pete 600 de turiști l-ar încadra în categoriile „foarte bun” și „excelent”, în timp ce doar câteva zeci îl consideră „sărăcăcios” sau chiar „groaznic”.

Dacă nu vă încântă acest hotel, atunci tot la același preț și pentru aceeași ofertă puteți opta și pentru Hotelul Be Live Turquesa, Varadero, Cuba. Acesta este un hotel de 4 stele cu concept all inclusive, înconjurat de palmieri și vegetație tropicală. Recent renovat, hotelul este înconjurat de grădini care duc către spectaculoasa plajă din Varadero. Este ideal pentru cupluri sau familii, dar și o alegere excelentă pentru a petrece luna de miere. „Este un hotel tipic cubanez”, „am avut cea mai relaxantă vacanță” sau „hotelul este curat, personalul prietenos și te simți în siguranță, chiar dacă nu închizi ușa cu cheia”, sunt doar câteva dintre părerile turiștilor cazați aici.

Dintre cele peste 1000 de review-uri postate pe tripadvisor.com, rezultă că pentru doar 88 dintre clienți serviciile nu s-au ridicat tocmai la înălțimea așteptărilor. Iar dacă întotdeauna v-ați dorit să vizitați Havana, acum este cea mai bună ocazie. Pentru doar 815 euro/de persoană (dacă cumpărați biletul în perioada 1-31 mai), Agenția „Vacanța” vă propune un sejur de 7 nopți la Hotel Tryp Habana Libre, de 5 stele.

Citește și Recomandări Vacanța 2014: Sejururi exclusiviste în America de Sud și Orient sau la cel mai nou hotel de lux din Antalya

Hotelul este situat în centrul Havanei, în orașul La Rampa. Are un decor original, completat de binecunoscutele opere ale artiștilor cubanezi. De asemenea, vă oferă vederi panoramice superbe asupra orașului şi mării, apusuri de soare și răsărituri peste El Malecon. Hotelul este recunoscut și ca având printre cele mai bune restaurante cu specific din oraș. Nu ar fi de neglijat nici clubul hotelului, dotat cu acoperiș retractabil, care vă garantează că o să petreceți o minunată seară cubaneză sub stele. „Vederea panoramică de la ferestrele hotelului este pur și simplu minunată”, „n-am avut nici măcar o experiență neplăcută în decursul șederii noastre aici”, „este o locație grozavă” sunt de părere clienții.

În toate pachetele turistice în Cuba sunt incluse biletele de avion pe ruta Madrid – Havana – Madrid (zbor direct), transferul de la aeroport la hotel și retur, cazare 7 nopți, masa în regim all-inclusive și asistența turistică pe toată perioada sejurului (atât în limba spaniolă, cât și în engleză). Nu sunt însă incluse taxele de aeroport (154 euro/persoană), taxa de viză și procesare (35 euro/persoană), excursii opționale, biletul de avion București – Madrid – București (agenția vi-l poate oferi suplimentar, la cerere) și asigurarea medicală de călătorie și storno.

Nu departe de Cuba, dar tot ca destinație inedită pe care cu siguranță nu o veți regreta este Mexic. Cu o cultură și o geografie variate, Mexicul este o țară a contrastelor și are câte ceva pentru gustul fiecăruia: orașe coloniale și centre urbane moderne, zone arheologice, rezervații naturale și, nu în ultimul rând, plaje faimoase, cum sunt cele de la Acapulco și Cancun. O destinație potrivită pentru toate gusturile și bugetele, cu un sistem de comunicare dezvoltat – aeroporturi internaţionale moderne, autostrăzi către cele mai importante destinații turistice, transport maritim intern și internațional. Pe lângă toate acestea, Mexic este un loc ideal pentru cumpărături, un paradis al gastronomiei și al distracțiilor, cu alte cuvinte o destinație fascinantă. Dar, pe lângă toate acestea, Mexicul oferă și o vastă moștenire culturală și o lume încă nedescoperită pe deplin – civilizația Maya.

Dacă sunteți convinși că merită să vizitați o astfel de țară, unul dntre hotelurile care vă pot transforma vacanța într-una de vis este Club Hotel Riu Tequila, de 5 stele din Playa del Carmen, Mexic. Hotelul are un sistem de all inclusive 24 de ore, se află la 3 km de Playa del Carmen și este înconjurat de o grădină de palmieri. Este perfect pentru vacanțele cu familia, în cuplu sau cu prietenii. În luna mai, 7 nopți de cazare aici costă 743 euro/ de persoană (plecare din Madrid). „A fost grozav! Mexicul e minunat!”, „unele spectacole ce au avut loc seara în incinta hotelului au fost de o calitate uimitoare”, „camerele sunt curate, au iz tropical!”, „piscina hotelului e mai mult decât minunată, iar de cascada artificială, ce să mai vorbim”, spun turiștii. Per ansamblu, în mod sigur este o destinație uimitoare, dacă ne gândim că aproape 3.000 de persoane au catalogat-o ca fiind „excelentă”.

Citește și Nu vrei să stai acasă de Paște? Idei pentru sejururi în țară sau afară. Oferte de vacanțe pentru Grecia, Israel, Bulgaria sau Băile Felix

De asemenea, tot la același preț și pentru aceeași perioadă, Hotelul Occidental Grad Xcaret (Cancun, Mexic), tot de 5 stele, este gata să vă surprindă. Amplasat într-o rezervație ecologică și istorică, hotelul captivează prin peisaj, linia de coastă și servicii de neegalat, plus multe alte facilități. De asemenea, resortul excelează prin piscine, plajă privată cu nisip alb fin și un golf liniștit. Hotelul oferă o experiență unică prin parcul eco-arheologic Xcaret, care, localizat în apropierea resortului, este locația ideală pentru ecoturism și pentru cei care vor să exploreze ruinele mayașe. „Serviciile au fost grozave, mai ales cele de transfer”, „personalul este politicos și prietenos”, „per ansamblu, nu ne-am confruntat cu probleme majore” spun turiștii.

Dacă vă atrage vreuna dintre ofertele propuse pentru Mexic, trebuie să știți că serviciile incluse se referă la biletul de avion Madrid – Cancun – Madrid (zbor direct), transferul de la aeroport la hotel și retur, cazare 7 nopți, masa în regim all-inclusive și asistența turistică pe toată perioada sejurului. Nu sunt incluse însă taxele de aeroport (în valoare de 152 euro/persoană), taxa de ieșire din Mexic 50 euro/persoană, excursiile opționale, biletul de avion București – Madrid și retur, asigurarea medicală de călătorie și storno (care nu sunt obligatorii, dar agenția vă recomandă să le încheiați).

Totodată, Agenția „Vacanța” poate oferi și alte tipuri de camere pentru hotelurile de mai sus, nu doar camere duble, dar și alte pachete turistice, la un alt număr de nopți decât cel specificat și pentru alte hoteluri.

(P) Dacă una dintre aceste oferte vă inspiră și dacă doriți să aveți un concediu de neuitat, Agenția „Vacanța”, partener Mareea, Christian Tour și Paralela45 vă așteaptă de luni până sâmbătă în Alba Mall, între 11.00 și 19.00. De asemenea, puteți solicita oferte personalizate în funcție de bugetul de care dispuneți apelând numărul de telefon 0724 559 444, prin e-mail: contact@agentiavacanta.ro sau completând formularul de pe pagina de internet Agentia Vacanța Alba Iulia.

 foto: google, tripadvisor.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax