|

Împărțeala tronurilor sau anomalia bunului simț. PNL și PSD – prinse în teoria matematică a haosului

ovidiuDupă calcule complicate pe care nu le înțelege nimeni, nici măcar matematicianul – viitor senator Daniel Breaz, PSD Alba și-a aflat limita pentru viitorul Parlament: două mandate. Un senator și un deputat. De cealaltă parte a semnului mai mare sau egal cu PSD, PNL Alba a pus un senator și patru deputați. Eșec al legii electorale sau anomalie a bunului simț?

La fiecare 560 de voturi pe care le-a luat în plus de la alegători față de PSD, PNL Alba a primit în dar la împărțala tronurilor câte un post în King`s Landing, sau cu traducere și adaptare, în București.

În același timp, PSD a rămas cu 22.581 de voturi neutilizate, după care suspină pe bună dreptate Cornel Suciu și odată cu el toți oamenii roșii care au pus umărul cum au știut ei mai bine, la această campanie. Brrr… the winter is coming! De fapt, ca să spunem drept, voturile în plus sunt utilizate, dar în alt județ. Asta pentru că aceste calcule se închid la nivel național, conform principiului vaselor comunicante, dar asta e altă știință. Ce-i corect la național, nu-i corect la local.

Ca să revenim la matematică, putem adăuga că pentru prima dată ”pitagoreicii” Răcuci și Bumb au descoperit numerele iraționale și, bonus, se bucură (nevinovați) de frumusețea teoriei haosului (sau a sistemelor complexe) care scoate din când în când teoremele din cuie. Teorie a haosului despre distribuția elementelor matriță (merge, nu?) în sistemele haotice (Parlament) dezvoltată de Peres. V-am prins! Așa e că v-ați gândit la senator? Greșit, ne refeream la matematicianul Asher Peres (pentru explicații, contactați-l pe domnul profesor Breaz, pe facebook).

Citește și E OFICIAL: Lovitură năprasnică pentru PSD, în Alba. PNL a luat PATRU mandate de deputat, PSD doar unul

Chiar dacă nici cei doi pomeniți mai sus nu înțeleg exact cum de s-au trezit din supărarea generală cauzată de rezultate în matricea de deputați, până la urmă contează efectul. Iar efectul nu se leagă doar de saltul pe care-l fac liberalii Răcuci și Bumb pe scara socială, tinzând spre infinit, ci și de modul în care alegătorii din Alba vor fi reprezentați în Parlamentul viitor. De data asta merge clișeul preferat în aceste zile prin birourile PSD Alba: ”nu se respectă votul popular”. Unde mai pui că și candidații de la PMP, ALDE și USR și-au pregătit deja avansul pentru prima lună de chirie în București, în speranța că poate rămâne ceva și pentru ei, la redistribuire.

Așa că oamenii care au votat PSD în Alba, vor primi PNL! Dincolo de faptul că ”nu-i corect”, este, cum s-ar spune, și o problemă de semantică. Dar atenție, ar fi o problemă și mai mare dacă cele două partide chiar ar avea doctrine, idei, proiecte… știți voi, lucruri care fac diferența. Acest „succes” de conjunctură al PNL nu schimbă cu nimic marele lui rezultat mic de la alegeri (sau, dacă doriți, micul rezultat mare). Din acest motiv, bucuria rezervată este preferabilă, mai ales că potrivit aceleiași teorii matematice a haosului, situația putea sta exact invers.

Acum, ecuația cu șapte cunoscute plasată spre rezolvare alegătorilor în buletinele de vot s-a încurcat rău de tot. Nici x,y și z nu mai sunt ce-au fost…

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=538595avatar Publicat de pe 15 decembrie 2016 şi actualizat pe 15 decembrie 2016.
Publicat în ACTUALITATE, BREAKING NEWS, EDITORIAL, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • iulia: Asa si care e problema cu aceasta nominalizare ? Dar pe fosta lui Jidveian ce o recomanda pentru postul de...
  • Emilia: Urmeaza o lege prin care guvernul o sa ne conditioneze si in cat timp sa murim dupa pensionare, maxim 36 de...
  • Gogu: Popa marcela esti sigura ca ,,se va efectua,,?eu am doar 8 clase…dar cred ca fiind la plural...
  • Andreea Mezei: Spatiul a fost concesionat. Este acelasi patron. S-a schimbat numele și specificul localului.
  • Fif: E patronul de la Habitat, care s-a inchis. Studio nu are legatura cu Habitat, decat ca este in aceasi locatie :)

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI