Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Impozite mai mari cu până la 500% pentru clădirile și terenurile neîngrijite. Decizia ar putea aparține consiliilor locale

Publicat

IMG_20150824_132237 Comisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților a avizat favorabil miercuri cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar și cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finante, inclusiv majorarea impozitului imobiliar cu 500% pentru clădirile și terenurile neîngrijite.

La dezbaterile din Comisia pentru buget, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Dan Manolescu a cerut reintroducerea în Codul fiscal, așa cum a fost inițial, a unei prevederi care vizează acordarea posibilității consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri și pe teren cu până la 500% pentru cladirile și terenurile situate în intravilan neîngrijite. El a adăugat că solicitarea aparține autorităților locale.

„Taxa pe pârloagă”: Asociaţia Municipiilor din România cere suprataxarea clădirilor şi terenurilor abandonate de proprietari

Deputatul liberal Eugen Nicolaescu a spus că este de acord, dar cu introducerea prevederii de la 1 ianuarie 2016.

Președintele comisiei, Viorel Ştefan, a adaugat că în urma consultărilor liderilor partidelor politice în această privință s-a căzut de acord.

Deputații din comisie au adoptat amendamentul cu 19 voturi pentru și două împotrivă.

Mai mulți deputați au susținut că trebuie precizat ce înseamnă clădiri și terenuri neîngrijite, pentru că primarii ar putea să aplice discriminatoriu aceasta prevedere.

Criteriile de încadrare a clădirilor în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, precum și procedura de aplicare se adoptă prin hotararea Consiliului local.

Clădirile și terenurile încadrate la această categorie se stabilesc conform nomenclaturii stradale.

sursă: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax