|

Impozitul pe gospodărie. Cum vor fi taxate veniturile obţinute din închirierea proprietăţilor

cartier, alba iulia, blocuriModalitatea de calcul al impozitului obţinut din închirierea proprietăţilor se va schimba, odată cu intrarea în vigoare a noului sistem de impozitare a gospodăriilor. Cota generală de impozit va fi de 10% nu 16%, aplicată tuturor veniturilor, deci inclusiv celor obţinute din chirii.

Deducerile aplicate veniturilor din chirii şi arendarea terenurilor vor fi înjumătăţite începând cu anul 2018. Astăzi, pentru arendarea terenurillor, veniturilor obţinute li se aplică o cotă forfetară de deducere de 40%. Astfel, venitul net impozabil reprezintă 60% din venitul brut. Potrivit modificărilor Codului Fiscal, această deducere va scădea la 20% din sumă, începând cu anul viitor.

În cazul veniturilor obţinute din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal, venitul brut se stabileşte pe baza raportului juridic/contractului încheiat între părţi şi reprezintă totalitatea sumelor în bani încasate şi/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură primite. Venitul net anual din arendă se stabileşte prin deducerea din venitul brut a aplicarea cotei forfetare de 20% asupra venitului brut anual„, se arată în document.

În cazul veniturilor din chirii, situaţia este similară. Cota forfetară este astăzi de 40%, iar aceasta urmează să scadă la 20% în 2018.

Venitul net anual din cedarea folosinţei bunurilor se stabileşte prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 20% asupra venitului brut„, se mai arată în documentul citat.

Impozitul aplicat acestor venituri va fi de 10%, în 2018, faţă de 16%, potrivit aceluiaşi document.

sursa: capital.ro

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=562050avatar Publicat de pe 24 aprilie 2017
Publicat în ACTUALITATE, ECONOMIE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
  • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
  • Maria: În PSD.
  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI