Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

În 2014, tot ZERO lei de la GUVERN pentru ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI de la Alba Iulia. 400.000 de lei, alocaţi de autorităţile locale

Publicat

1 decembrie

steaguri mari tricolor 1 decembrie Nici în 2014, oraşul Marii Uniri nu primeşte vreun ban de la Guvernul Ponta pentru organizarea Zilei Naţionale a României. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman care spune că organizarea zilei de 1 Decembrie în Alba Iulia se va face din bani alocaţi de administraţia judeţeană şi cea locală.

De trei ani, la Alba Iulia, oraşul unde s-a înfăptuit Marea Unire din 1918, Ziua Naţională a României nu reprezintă un interes pentru Guvernul lui Ponta. 

SONDAJ Alba24.ro: DOI candidați vor să-ți fie PREȘEDINTE. Pe care dintre ei îl preferi? VOTEAZĂ

  • Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL) (76%)
  • Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC) (24%)
  • Total voturi: 2.756

Loading ... Loading ...

Florin Roman spune că, în ciuda acestui fapt, albaiulenii vor avea parte de o sărbătoare populară cu paradă militară, la care vor participa Divizia IV Infanterie „Gemina”, 12 batalioane a câte 50 de oameni din structuri diferite. Cheltuielile suportate din bugetul Consiliului Judeţean şi al Primăriei se ridică la 400.000 de lei.

„Săptămâna asta am avut primul comandament pentru organizarea manifestărilor de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Vestea cu care deja ne-am obşnuit, este aceeaşi de trei ani de zile, Guvernul nu alocă niciun leu pentru Ziua Naţională a României de la Alba Iulia.

Aşa cum v-am obişnuit de trei ani de zile, vom organiza Ziua Naţională a României de la Alba Iulia integral din bugetul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Alba Iulia, circa 400.000 de lei. Bani din care vor fi suportate financiar absolut toate manifestările dedicate Zilei Naţinale, inclusiv găzduirea Congresului Spiritualităţii Româneşti. Victor Ponta nu are ce căuta la Alba Iulia. A umilit Alba Iulia ori de câte ori a putut”, a declarat Florin Roman.

Vicepreşedintele CJ Alba spune că Victor Ponta „a avut tupeul” să folosească tema Unirii în campania electorală, având în vedere că „este singurul premier din istoria postdecembristă a României care nu a alocat niciun leu pentru Ziua Naţională a României. După 1989, toţi premierii României, indiferent de culoare politică, au alocat din fondul de rezervă al Guvernului o sumă pentru Ziua Naţională. Domnul Ponta, la fel ca şi anul trecut, zero lei pentru Alba Iulia şi a alocat bani doar pentru parada militară de la Bucureşti. În accepţiunea domniei sale Marea Unire s-a făcut la Bucureşti nu la Alba Iulia”.

Florin Roman spuen că şi fără banii Guvernului, la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României, va fi o paradă militară, la care va participa Diviza IV Infanterie „Gemina”, „vor fi 12 batalioane  a câte 50 de persoane din structuri diferite, vom avea tehnică militară. Nu vom avea tribună, va fi o sărbătoare populară suportată din bugetul CJ Alba şi al primăriei”.

Reamintim că începând de anul trecut evenimentul de 1 Decembrie de la Alba Iulia a fost rebranduit şi a atras turişti din mai multe zone ale ţării. Festival de România este o sărbătoare “cu adevărat populară”, „fără festivism, fără politică și politicieni, fără sigle de partid, fără discursuri, doar trăiri și simțiri românești”, potrivit organizatorilor.

Citeşte şi GALERIE FOTO | Cum ne-am petrecut Ziua Națională la Alba Iulia, în 2013. Emoții, senzații și distracții la „Festival de România”

Printre surprizele din acest an cu ocazia evenimentelor de 1 Decembrie de la Alba Iulia s-ar putea număra şi finalizarea lucrărilor pentru parcul de iarnă, astfel încât albaiulienii şi turiştii să poată sărbători cu “accesorii” de început de iarnă: brad şi sporturi de sezon.

Anul acesta, se împlinesc 96 de ani de la Marea Unire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jiji

    joi, 13.11.2014 at 23:54

    Lasa ca copy/paste a avut de unde sa dea zeci de miliarde la popi, pentru ca acestia sa le spuna la pensionari in biserica (babe si mosi cu creierii spalati la latrina3) cu cine sa voteze. Acesta-i mincinosul notoriu, care mai are si imensul TUPEU sa se declare mandru ca este roman. Aici se vede clar cat il doare la 15 metri de cot de toti romanii, nearatand nici cel mai mic respect pentru Ziua simbol a identitatii noaste nationale – 1 decembrie. Rusine! Mi-e greata de atata ipocrizie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax