Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În acest an, Primăria Alba Iulia pune la dispoziție 250 de posturi pentru asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav. Proiect în CL

Publicat

handicapÎn acest an, Primăria municipiului Alba Iulia, prin Direcția de Asistență Socială, va pune la dispoziție un număr de 250 de posturi de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav din oraș. Consilierii locali vor avea de aprobat proiectul privind stabilirea numărului de posturi, în ședința ordinară de marți, 31 ianuarie.

Având în vedere art. 40 (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale au obligația să prevadă și să garanteze în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum și celelalte drepturi cuvenite asistentului personal.

Potrivit fundamentării cheltuielilor pentru susținerea sistemului de protecție a persoanelor cu handicap pe anul 2017, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia propune pentru anul 2017 un număr de 250 de posturi pentru asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav.

La începutul anului 2016 erau angajați 160 de asistenți personali. Evoluția numărului de asistenți personali în cursul anului 2016 a fost următoarea:

– un număr de 55 de asistenți personali au fost reangajați;

– un număr de 47 de persoane au fost angajate ca asistenți personali noi;

– unui număr de 32 de asistenți personali le-a încetat contractul individual de muncă

În luna decembrie 2016 numărul asistenților personali era de 174 (din cele 220 de locuri aprobate), dintre care unul are contractul individual de muncă suspendat, 68 erau angajați cu contract individual de muncă încheiat pe perioadă determinată și 106 cu contract individual de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată.

Primăria municipiului Alba Iulia nu dispune de asistenți personali care să înlocuiască asistenții personali titulari, pe perioada efectuării de către aceștia a concediului de odihnă și nici de centru de tip respiro unde persoanele cu handicap grav ar putea fi găzduite în această perioadă. Din acest motiv, în cursul anului 2016 persoanele cu handicap grav sau reprezentanții legali ai acestora au beneficiat de indemnizația echivalentă cu salariul net al asistentului personal, când asistentul personal s-a aflat în concediu de odihnă.

Astfel, pentru anul 2017 sunt propuse spre aprobare un număr de 250 de posturi pentru asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav, având în vedere tendința persoanelor cu handicap grav care beneficiază de indemnizația lunară să opteze pentru angajarea unui asistent personal, această opțiune fiind un drept prevăzut de lege.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax