Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În aprilie: Concert de muzică religioasă, Târgul de Florii şi Zilele Cetăţii Medievale. Ziua Cetăţii Vauban, organizată separat, de Primăria Alba Iulia

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia transmit informaţii privind organizarea unor evenimente în luna aprilie, ocazionate atât de sărbătorile religioase, cât şi de celebrarea Cetăţii medievale. Este vorba despre un concert de muzică religioasă la Catedrala Ortodoxă, în 29 aprilie, Târgul de Florii din perioada 25 aprilie-1 mai şi Zilele Cetăţii Medievale, în intervalul 27-28 aprilie, respectiv Ziua Cetății Vauban, pe 1 Mai.

Un eveniment special intitulat “Hristos a Înviat!” este programat luni, 29 aprilie, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia. Concertul de cântece religioase îi aduce în faţa albaiulienilor pe îndrăgiţii interpreţi Ionuț Fulea, Mariana Anghel, Grupul “Cantores”, Grupul Psaltic, preot Petre Moise si Marcel Anghel, alături de actorul Dorel Vișan, care va reda mesajul specific sărbătorii pascale într-o manieră proprie. Evenimentul începe de la ora 19.30, iar intrarea va fi liberă.

Consiliul Județean Alba, Primăria Alba Iulia în colaborare cu Asociația „Alba Transilvania” organizează între 25 aprilie și 1 mai a doua ediție a „Târgului de Florii – Tradiții românești”. Pe lângă produsele tradiționale, ecologice și de casă expuse de producători din: Alba, Maramureș, Sălaj, Suceava, Satu Mare, Brașov, Sibiu, Mureș, Cluj, Călărași și din Ungaria, sâmbătă, 27 aprilie, albaiulienii sunt așteptați la un concert folcloric și de pricesne. Vizitatorii vor avea la dispoziţie podoabe decorative specifice acestei sărbători, flori, cadouri, produse alimentare, băuturi si orice altceva şi-ar mai putea imagina. Totul pentru a reduce timpul şi eforturile necesare achiziţionării în mod eficient, a tuturor lucrurilor pe care albaiulienii le-ar putea dori sau ar avea nevoie, transmit organizatorii.

Tot în luna aprilie, albaiulienii se vor bucura de o nouă ediție a Zilelor Cetății Medievale, între 27-28 aprilie, organizate tot de Primăria Alba Iulia. Și în acest an, toți cei prezenți vor avea la dispoziție o multitudine de posibilități de distracție: demonstrații de luptă, scenete medievale, jonglerii, spectacole de mimă, replici ale tehnicilor de luptă ale ordinelor cavalerești, concerte de muzică medievală, dansuri și spectacole pirotehnice. La Alba Iulia vor fi invitați  reprezentanți ai mai multor orașe cu tradiție în conservarea și promovarea artelor medievale din țară și străinătate. Evenimentele se vor desfășura în latura de nord a Cetății Alba Carolina, iar intrarea va fi liberă.

Ziua Cetății Vauban va fi sărbătorită de 1 Mai prin aportul preponderent al artiștilor locali și va fi organizată de Primăria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax