Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În arest pentru tentativă de omor: O tânără din Feneş a strâns de gât o bătrână din Alba Iulia până a lăsat-o inconştientă, ca să-i fure din casă

Publicat

pol

O tânără în vârstă de 33 de ani din satul Feneş (Zlatna) este cercetată pentru tentativă de omor calificat şi tâlhărie, în stare de arest preventiv, după ce a lăsat inconştientă o femeie de 78 de ani din Alba Iulia, cunoştinţă a acesteia şi i-a furat bunurile din casă, estimate la 3.000 de lei. Tânăra i-a înfăşurat bătrânei în jurul gâtului cordonul de la halat şi a strâns cu putere. Victima a sesizat fapta la poliţie la patru zile după incident.

Săptămâna trecută, luni, 12 mai, în jurul orei 14.00, Petronela Laslău (33 de ani), în timp ce se afla în vizită la o cunoştinţă, A.A. (78 ani) din Alba Iulia, în momentul în care aceasta era întoarsă cu spatele, i-a înfășurat în jurul gâtului un cordon de la halat și a strâns cu putere până când victima și-a pierdut cunoștința. Apoi, profitând de starea de inconștiență a victimei, i-a sustras un telefon mobil, o haină de blană, un costum, un telefon fix și cheile apartamentului, bunuri în valoare totală de 3.000 lei.

Incidentul a fost reclamat la poliţie vineri, 16 mai şi investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, sâmbătă, 17 mai, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata Petronela Laslău, aflată în stare de reținere, aceasta fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat și tâlhărie.

În aceeași zi, urmare propunerii formulate de către procuror,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, a dispus arestarea preventivă a inculpatei pe o durată de 30 de zile, fiind emis mandat de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit procurorii.

Potrivit unor surse, tânăra ar fi avut antecedente de natură psihiatrică, anul trecut.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, „la data de 17.05.2014, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a fost depusă L.P., de 33 de ani, din Zlatna (Feneş), care este cercetată într-un dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tâlhărie, fapte ce ar fi fost comise la data de 12 mai 2014.

În data de 16.05.2014, la ora 9.50, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 78 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în data de 12.05.2014, în timp ce se afla la domiciliul său, a fost agresată de către L.P., aceasta din urmă sustrăgându-i mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în ziua respectivă, agresoarea, care o cunoştea pe vârstnică de mai mulţi ani şi obişnuia să o viziteze, în timp ce se afla la domiciliul acesteia, a strâns-o de gât cu un material textil şi i-a sustras un ceas, mai multe obiecte vestimentare, un telefon mobil şi unul fix, după care a părăsit apartamentul, abandonând victima în stare de inconştienţă.

La scurt timp după sesizarea faptei, poliţiştii au reţinut-o pe agresoare şi au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru continuarea cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tâlhărie.

În data de 17.05.2014, L.P. a fost prezentată instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Alba, care a emis pe numele său, mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax