Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Judecător din Alba Iulia în atenția CSM pentru abateri disciplinare: ANI a stabilit că magistratul Ștefan Ovidiu Toth este în incompatibilitate

Publicat

Un judecător din Alba Iulia, stabilit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate în 1 aprilie 2013, se află în atenția Consiliului Superior al Magistraturii, pentru abateri disciplinare. Este vorba despre Ștefan Ovidiu Toth, care va fi judecat miercuri în raport cu articolul 99 litera b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

UPDATE: Şedinţa a fost reprogramată pentru 11 decembrie.

Potrivit acestui articol constituie abatere disciplinară încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii.

Citiți și: Judecător din Alba Iulia, în incompatibilitate. Potrivit ANI, Ştefan Ovidiu Toth este magistrat şi administrator de firmă

Judecătorul a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia unde a pierdut procesul în 3 octombrie 2013. Dacă a formulat recurs, sentinţa definitivă va fi pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit ANI, în urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Ştefan Ovidiu Toth se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29.01.2009, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de judecător în cadrul Judecătoriei Alba Iulia, cât şi funcţia de administrator şi asociat în cadrul S.C. AAA Consultanţă & Comerţ S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile legale. “Începând cu data de 29.01.2009, Ştefan Ovidiu Toth deţine funcţia de Judecător în cadrul Judecătoriei Alba Iulia.

În cadrul S.C. AAA Consultanţă & Comerţ S.R.L. Ştefan Ovidiu Toth deţine calitatea de asociat (20.03.2003 – prezent) şi funcţia de administrator (20.03.2003 – 15.05.2003 şi 18.04.2005 – prezent). Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor”, se afirmă într-un comunicat de presă al Agenţiei de la momentul deciziei privind incompatibilitatea.

După hotărârea ANI, judecătorul a încercat să închidă firma dar atât Tribunalul cât şi Curtea de Apel i-au repins acţiunea de dizolvare a societăţii. Decizia mai poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit legii, funcţia de judecător este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior. Magistraţilor le este interzis să aibă calitatea de asociat, membru în organele de, administrare la, societăţi comerciale să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax