Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În curând telefoanele mobile ar putea fi încărcate doar de patru ori pe an. Ce spun cercetătorii

Publicat

telefon mobil

telefon mobil Un nou material utilizat pentru fabricarea bateriilor telefonulor va crește semnificativ durata unei încărcări, spre satisfacția utilizatorilor, informează ThrilList.

Telefoanele inteligente sunt mai deștepte decât oricând, am putea spune că sunt aproape de „perfecțiune”. Cu excepția unui foarte incomod călcâi al lui Ahile: bateriile. Potrivit ThrilList, lucrurile sunt pe cale să se schimbe: în curând am putea să trăim într-o lume în care telefoanele trebuie încărcate la fiecare câteva luni.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan împreună cu colegii lor de la Universitatea Cornell au proiectat un material numit „multiferroic magnetoelectric”, care are un potențial deosebit atât pentru ecologiști cât și pentru producători de tehnologie. Acesta va permite computerelor viitoare să funcționeze folosind doar câteva impulsuri de electricitate în loc să folosească un flux constant, cum se întâmplă în prezent. Astfel, calculatoarele/laptopurile și smartphone-urile noastre vor necesita de 100 de ori mai puțină energie pentru a funcționa și o singură încărcare va ține mult mai mult.

sursa: digi24.ro, thrillist.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax