Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În mai puţin de trei luni, 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 47 au fost grav rănite în accidente rutiere petrecute în Alba

Publicat

 În mai puţin de trei luni, în judeţul Alba s-au înregistrat zeci de accidente rutiere soldate cu decese şi persoană rănite grav. Potrivit IPJ Alba, în perioada 1 august-15 octombrie, pe raza judeţului s-au produs 51 de accidente rutiere în urma cărora 12 persoane şi-au pierdut viaţa, 47 au fost rănite grav şi 21 de persoane au fost rănite uşor. Numai în ultimele 48 de ore, în judeţul Alba s-au produs 7 accidente grave, cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie, în care şi-au pierdut viaţa două persoane, iar şase persoane au fost rănite grav.

Principalele cauze ale producerii acestor accidente au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum (12 accidente soldate cu doi morţi, 13 răniţi grav şi 8 răniţi uşor), neacordare prioritate vehicule (nouă accidente soldate cu opt răniţi grav şi trei răniţi uşor), depăşire neregulamentară (şapte accidente soldate cu un mort, şapte răniţi grav şi trei răniţi uşor), traversare neregulamentară pietoni (cinci accidente soldate cu doi morţi şi trei răniţi grav), nerespectarea distanţei între vehicule (patru accidente soldate cu un mort, patru răniţi grav şi patru răniţi uşor).

„Deşi Serviciul Rutier Alba a sporit activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi cele de informare şi educaţie rutieră, preîntâmpinarea unor astfel de evenimente se poate realiza în primul rând prin adoptarea unui comportament preventiv, de către toţi participanţii la traficul rutier. Obligaţia respectării regulilor de circulaţie revine tuturor participanţilor la traficul rutier, fie în calitate de conducători auto, mopedişti, biciclişti, căruţaşi şi, nu în ultimul rând, pietoni”, au transmis reprezentanţii IPJ Alba.

În acest sens, Poliţia Rutieră Alba recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi trafic, să respecte viteza maximă legală admisă pe sectorul de drum pe care circulă, atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri neregulamentare, să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent dacă este vorba despre pietoni sau vehicule, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice şi să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenţia în timpul condusului.

De asemenea, se recomandă pietonilor să traverseze strada numai la culoarea verde a semaforului electric, prin locuri marcate cu indicator de trecere pentru pietoni sau pe la colţul intersecţiei, asigurându-se că pot traversa  în siguranţă; când traversează strada prin locuri semaforizate, să aştepte cu răbdare apariţia luminii de culoare verde; să nu se angajeze în traversarea străzii în fugă sau pe bicicletă; jocul pe carosabil nu este numai interzis, dar şi periculos – mulţi copii şi-au pierdut viaţa în asemenea împrejurări.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax