Connect with us

SPORT

În România toți se pricep să dea ponturi la pariuri sportive

avatar

Publicat

în

Alba24 - PariuriX (1)Cine crede că poate să dea ponturi la pariuri sportive dacă se pricepe la sport nu se înșeală deloc. E o țară liberă, iar mijloacele de exprimare online sunt la îndemâna oricui: site, blog, Facebook, Twitter și multe altele.

Este ca și cum ai juca fotbal. Dacă ai voință, două picioare și nu ți-a interzis doctorul să faci sport, poți să ieși din casă și să alergi după „bășică”. Numai că asta nu înseamnă că ești și bun la fotbal. Unii ajung să joace în Liga I, iar alții nu depășesc niciodată nivelul „curții școlii”.

E la modă să fii tipster

În România, este la modă să fii tipster. Ca parior, e greu să alegi dintre sutele de ponturi pe care le găsești zilnic pe diverse site-uri. Îți trebuie ceva la care să te raportezi. Aici sunt foarte utile acele platforme care afișează performanțele fiecărui tipster.

Eu nu ignor, dar tratez cu mai multă precauție un sfat care vine de la cineva care are 20 de predicții corecte din 100. Toți au liber la dat ponturi, dar puțini se și pricep la așa ceva. Ca parior experimentat, ești atent la acest aspect. Urmărești tipsteri profesioniști care au demonstrat, de-a lungul timpului, că sunt meseriași.

Îi recunoști nu numai după numărul de predicții corecte, ci și din felul în care își argumentează alegerile făcute. Nu văd de ce aș lua în seamă un pont care nu este explicat în niciun fel. Un tipster priceput își construiește argumentația cuprinzând toate informațiile relevante, astfel încât tu să nu mai ai de căutat prin alte părți pentru a-ți face propria părere despre ce s-ar putea întâmpla în acel meci.

Campioni la „gherle”

Alba24 - PariuriX (2)Sunt sigur că și tu ești abonat la diverse site-uri de predicții. La un moment dat, am dat follow la un blog din Italia, care avea o interfață super. În trei săptămâni, nu știu dacă au fost două zile în care „biletul zilei” a fost câștigător. Ce-i drept, unele ponturi păreau logice și cu șanse mari de reușită, dar altele erau de-a dreptul fantasmagorice. Se vedea „de pe Lună” că nu vor ieși.

Mi-am luat plasă și cu site-ul unui periodic de sport care are supliment special pentru pariuri. Nu dau nume, pentru că nu are sens să fac publicitate negativă. Respectivii promovau titluri de genul „Bilet cu cota 7”, „Bilet cu cota 15”, „Bilet cu cota 24” ș.a.m.d. Nu ieșea niciunul. La un moment dat, deveniseră amuzanți. În loc să citesc bancuri, deschideam newsletter-ul de la ei. Culmea e că nu s-au lăsat nici în ziua de astăzi.

Pe pariu că pot să fac un bilet cu cotă 200 din numai două selecții, luând oricare două meciuri? Desigur, șansele să iasă sunt 1/200 cu indulgență, dar cu siguranță se vor găsi câțiva amatori de ponturi care să aprecieze cota mare și să piardă niște bani cu ocazia asta.

Tipsterii buni au o motivație specială

Deci, ai prins ideea: fii foarte atent nu numai la ponturile pe care le găsești pe net, ci și la cine lansează aceste ponturi. Urmărește în special tipsteri profesioniști cu procentaj bun de reușită.

Poate te întrebi – așa cum am făcut-o și eu – ce interes au aceștia să împartă cu ceilalți ponturile câștigătoare. Dacă sunt atât de buni, de ce nu joacă ei, ca să câștige bani? Stai liniștit. Le joacă și fac profit din ele, dar o platformă serioasă dedicată tipsterilor știe cum să îi motiveze, antrenându-i în concursuri cu premii de zeci de mii de lei.

În felul acesta, cei mai buni dintre cei buni împușcă doi iepuri deodată: iau bani și din pariuri, și din premii pentru predicțiile oferite pe fotbal, tenis, baschet, hochei pe gheață și alte sporturi.

ACTUALITATE

Alba Iulia va găzdui din nou Openul Internațional al României la șah. Turneul va avea loc în perioada 20-27 noiembrie

avatar

Publicat

în

open international sah alba iuliaDupă succesul primei ediții a Openului International al Romaniei la șah, organizată la Alba Iulia în martie 2016, Federația Română de Șah a decis să continue organizarea turneului în aceeași locație. Proiectul depus de federație pentru organizarea celei de-a doua ediții a openului la Alba Iulia a fost aprobat joi de Consiliul Județean Alba, care devine astfel partener la organizarea evenimentului.

Openul Internațional al României la șah se va organiza în perioada 20-27 noiembrie 2017 și va cuprinde pe lângă turneul principal de șah clasic, găzduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia și având un fond de premiere de circa 5.000 euro, Openul Internațional al României la șah rapid care va fi organizat în 25 noiembrie și va avea un fond de premiere de 2.000 euro, dar și Memorialul Mihail Breaz, un turneu școlar găzduit de Școala gimnazială Avram Iancu din Alba Iulia, acolo unde regretatul maestru Mihail Breaz a inițiat în tainele jocului minții sute de copii albaiulieni.

Dacă la turneul de șah rapid pot participa jucători de orice nivel, la turneul de șah clasic participarea este permisă doar jucătorilor cu rating FIDE peste 2100. Chiar și așa este așteptat să existe un număr semnificativ de participanți din județul Alba în turneul principal, în frunte cu juniorii Mihnea Costachi, Adrian Sechereş, George Ileană și Iustin Ciorgovean. Aceștia se vor confrunta cu mari maeștri internaționali invitați de Federația Română de Șah și cu cei mai buni tineri sahisti români, componenți ai loturilor naționale de juniori.

„Mă bucur că vom continua organizarea Openului International al României la Alba Iulia, fiindcă am găsit aici parteneri foarte serioși. Deja am început demersurile pentru a organiza și ediția din 2018 în oraşul Marii Uniri, atunci când dorim ca Openul International al Romaniei de la Alba Iulia să fie punctul final al unei serii de evenimente șahiste dedicate Centenarului Unirii”, a declarat președintele Federației Române de Șah, Sorin-Avram Iacoban.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Două sportive legitimate la CS Unirea Alba Iulia, medaliate cu argint la Campionatul Național de Judo U15, U13, U11

avatar

Publicat

în

poza judo CN PloiestiDouă sportive legitimate la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia au fost medaliate, cu argint, la Campionatul Național de Judo U15, U13, U11, ce a avut loc în perioada 14-15 octombrie la Ploiești.

Cele două sportive, Irina Hîrbea (categoria 44 de kilograme, U 11) și Laura Alesia Bogdan (categoria 52 de kilograme, U13) au devenit astfel vicecampioane naționale.

Alături de ele, la Campionatul Național de la Ploiești, au mai participat și sportivii CS Unirea –Simona Toma, Cristian Dinu și Gabriel Stan –, dar și antrenorii Alin Dinu şi Cristian Dinu, pe care Clubul dorește să-i felicite public pentru eforturile depuse și munca de zi cu zi.

Sportivii care au participat la Campionatul Național de Judo sunt elevi ai Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia și se pregătesc în sala de sport a acestei instituții de învățământ.

”Noi medalii, noi rezultate bune, noi motive de bucurie pentru Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia. Doresc să-i felicit pe sportivi și deopotrivă pe antrenori și să-i mulțumesc doamnei directoare a Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, Carmen Sînc, pentru că permite desfășurarea de activități de pregătire a sportivilor noștri în sala de sport a instituției de învățământ”, a declarat directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Următoarea competiție la care vor participa judoka legitimați la CS Unirea Alba Iulia este Cupa Mureșul CIS Gaz, organizată în 21 octombrie la Târgu-Mureș.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

21-23 octombrie, la Baza sportivă Arini, Sebeș: Peste 100 de sportivi, la Cupa Muhlbach la tenis

avatar

Publicat

în

Afis tenis SebesPrimăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, alături de Centrul Cultural “Lucian Blaga”, în parteneriat cu TenisproLincă organizează, în perioada 21 – 23 octombrie, Cupa „Muhlbach” la tenis câmp, ediția a XII-a.

Competitia este cuprinsă în calendarul Federației Române de Tenis și se punctează conform regulamentului. Și-au anunțat prezența peste 100 de sportivi din mai multe zone din țară: Alba, Cugir, Sebeș, București, Vaslui, Bistrița, Cluj, Sibiu, Rm. Vâlcea, Tg. Mureș, Câmpia Turzii, Brașov, Zalău, Timișoara, Oradea.

Sportivii se vor întrece pe categorii de vârstă: 10, 12, 14, 16 ani (băieți și fete).

Competiţia se desfăşoară la baza sportivă Arini din Sebeș,

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Câștigătorii „Crosului Speranţei” Blaj. Sport pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi

avatar

Publicat

în

crosul sperantei blaj 01Peste 600 de participanţi, dintre care 400 de copii, precum şi alte câteva sute de spectatori au fost prezenţi duminică în Parcul Avram Iancu la o acţiune în premieră la Blaj, care în acest an şi-a propus să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, în mod special al copiilor şi tinerilor cu sindromul Down din zona Blaj.

Sub sloganul „Alerg pentru persoanele cu Sindrom Down”, „Crosul Speranţei” Blaj a înregistrat o participare peste aşteptările iniţiale ale organizatorilor.

Aproape 42.000 lei – proveniţi din taxe de participare, sponsorizări (mai ales) şi donaţii – au fost strânşi în cadrul evenimentului caritabil.

Din suma totală, 35.000 lei vor fi folosiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de activitate a copiilor şi tinerilor cu sindromul Down din zona Blaj, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului de Ajutor Maltez în România – Filiala Blaj, restul de bani urmând a fi folosiţi pentru plata cheltuielilor de organizare.

Vremea frumoasă şi atmosfera antrenantă au contribuit din plin la reuşita primei ediţii a manifestării, cei mai mulţi dintre participanţi alergând pentru prima dată la un cros, majoritatea acestora fiind de părere că experienţa a fost una deosebită, care trebuie repetată cel puţin odată pe an. Printre alergătorii de duminică s-au aflat şi sportivi profesionişti, în frunte cu voleibalistele campioanei României, Volei Alba Blaj, care au dorit să-şi arate sprijinul pentru „Crosul Speranţei” Blaj.

Cei prezenţi şi-au anunţat deja participarea şi la ediţia viitoare, pe care organizatorii „Crosului Speranţei” Blaj o vor dedica unei alte cauze umanitare.

Chiar dacă era mai importantă participarea decât competiţia însăşi, la „Crosul Speranţei” Blaj trebuia să existe şi câştigători la cursele propuse de organizatori.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală „Izvoarele” Blaj şi de Primăria Municipiului Blaj.

CÂŞTIGĂTORII:

Premii speciale

– Cioca Ilie (73 ani), cel mai cuoscut atlet veteran;

– Bogdan Mircea (80 ani), cel mai experimentat atlet veteran;

– Familia Agapie (Mediaş), cea mai numeroasă participare: 3 generaţii, 6 concurenţi;

– Anca Dan (Şcoala Generală Şona), cel mai numeros lot de concurenţi (73).

Crosul Hobby (2,5 km)

– Feminin: 1. Obrejan Silvia, 2. Alexandra Chişu Georgiana , 3. Ciufudean Nicoleta;

– Masculin: 1. Leonov Liviu, 2. Căpâlnean Sergiu Petru, 3. Cristea Vasile.

Crosul Avansați (10 km)

– Feminin (20-29 ani): 1. Petruţa Adelina, 2. Mărginean Ana Maria, 3. Sabău Bianca;

– Feminin (30-39 ani): 1. Albu Mirela, 2. Ciobanu Ecaterina, 3. Vezan Claudia;

– Feminin (40-54 ani): 1. Herman Maria, 2. Şuteu Monica Georgeta, 3. Stecz Antje;

– Feminin (55+ ani): 1. Pop Eugenia;

– Masculin (20-29 ani): 1. Mikloş Rareş, 2. Chihaia Sorin, 3. Mija Vasile Bogdan;

– Masculin (30-39 ani): 1. Stoian Andrei, 2. Moldovan Sebastian, Boer Cătălin Grigore,

– Masculin (40-54 ani): 1. Zăgrean Aurelian, 2. Tranchot Rodrigue, 3. Tărchilă Cornel;

–  Masculin (55+ ani): 1. Pîclişan Silviu, 2. Cioca Ilie, 3. Szabo Andrei.

Crosul Copii (750, 1.000 şi 2.000 m)

– 7 ani şi mai mici fete: 1. Stecz Petra, 2. Udvari Noemi, 3. Cristea Giorgiana;

– 7 ani şi mai mici băieţi: 1. Nicula Arthur, 2. Frătici Denis, 3. Albert Hunor;

– 8-10 ani fete: 1.Timaru Giulia, 2. Ungureanu Daria, 3. Gârlonţa Diana;

– 8-10 ani băieţi: 1. Trif Victor, 2. Mărginean Anton, 3. Nagy Alexandru;

– 11-13 ani fete: 1. Blaga Mihaela, 2. Albu Andreea, 3. Bogdan Andreea;

– 11-13 ani băieţi: 1. Lăcătuş Virgil, 2. Doroga David, 3. Udvar Hunor;

– 14-15 ani fete: 1. Obrejan Paula, 2. Stoica Maria, 3. Blaga Ionela;

– 14-15 ani băieţi: 1. Bembea Iulian, 2. Lăcătuş Petru, 3. Horhat Bogdan;

– 16-19 ani fete: 1. Reti Krisztina, 2. Kristof Monika, 3. Stoica Teodora;

– 16-19 ani băieţi: 1. Ţântea Casian, 2. Dulăcioiu Radu, 3. Stănică Tudor.

Organizatorii adresează mulțumiri speciale tuturor celor care au alergat pentru copiii cu Sindrom Down și care au oferit o parte din timpul lor pentru a ajuta.

“Mulțumim partenerilor și sponsorilor; nu în ultimul rând, apreciem munca și implicarea voluntarilor, datorită cărora am avut parte de o desfășurare organizată, fără incidente majore. Prima ediție a „Crosului Speranței” Blaj s-a dovedit a fi un deosebit succes pentru noi, din toate punctele de vedere, motiv pentru care se conturează noi idei pentru ediția viitoare.

Mulțumiri speciale adresează tuturor copiii, beneficiarii fondurilor strânse și Serviciul de Ajutor Maltez în România – Filiala Blaj, pentru care acest cros a însemnat un mare ajutor. Mulțumim fotografilor care au imortalizat fiecare moment important pe tot parcursul primei ediții a Crosului Speranței Blaj.

Mulţumiri speciale sponsorilor „Crosului Speranţei” Blaj 2017: Primăria Blaj, KIME SRL Blaj, Generali, Asociaţia Club Rotary Blaj, Porţelan Apullum Alba Iulia, Asociaţia „Jidvei – viitor pentru educaţie”, Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, Asociaţia Conventum Dei Cetatea de Baltă, SC Orhideea Stil, Joma – Magazin articole sportive, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba, Clubul Sportiv Şcolar Blaj, Atletic Club „Mica Romă” Blaj, Papp Ildiko, SC Depo Market SRL Blaj, Primăria Şpring, Alpin 57 Lux, Grădina de Legume Blaj – Szabo Carol, Apollo Probalast, Gimn Star Blaj, Restaurant „Târnavele” Blaj, Cuptorul de Sub Curte Blaj, Elisa Medical Consult SRL, Ana Gik Trans SRL, AGT Rent Machinery Blaj, Apidava Blaj, Klod Geotrans, Clasic Exploatare, Gar Star Blaj, Restaurant Pensiune Montana Popa Blaj, Lactate CH Horea, Comşa Adela şi Daniel (Hong Kong), Şcoala de Şoferi ABC Sibiu, Diana Servimpex SRL.

Mulţumiri şi partenerilor: Serviciul de Ajutor Maltez – Filiala Blaj, Asociaţia Judeţeană de Atletism Alba, Şcoala Gimnazială „Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Liceul Tehnologic Jidvei, Şcoala Gimnazială Şona, Şcoala Generală „Petru Pavel Aron” Blaj, Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Tiur, Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu” Blaj, Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” Blaj, Langenthal Valea Lungă, Radio Blaj, Fun Art SRL, CNIPT Blaj, CSM Volei Alba Blaj”, transmit organizatorii.

Citește mai departe

ACTUALITATE

REZULTATELE Olimpiadei de Cros, etapa judeţeană Alba 2017: Patru elevi, calificaţi la faza naţională

avatar

Publicat

în

medaliiPatru elevi din Alba s-au calificat, în weekend, la etapa naţională a olimpiadei de cros. Competiţia judeţeană a reunite 150 de participanţi.

Probele s-au desfăşurat sâmbătă, 14 octombrie, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, în cadrul etapei județene la Cros băieți și fete, ciclul gimnazial și liceal.

Au alergat pe următoarele distanțe: 1000 m fete și 1200 m băieți – ciclul gimnazial, 1500 m fete și 2000 m băieți – ciclul liceal, transmite inspector școlar de Educație fizică și sport, prof. Mihai Negrescu.

După desfășurarea probelor de concurs s-au acordat diplome pentru locurile I-VI, după cum urmează:

Gimnaziu fete

Loc / Nume şi prenume / Clasa / Unitatea de învăţământ / Profesor

1. Miruna Docolin – VIII – Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia – Vasile Petric 

2. Ana Bozdog – VIII – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia – M. Negrescu, V. Grozav

3. Lorena Cucereanu – VIII – Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia – Cornel Breaz

4. Mihaela Maria Blaga – VIII – Școala Gimnazială Șona – Septimiu Boancăș

5. Alexia Negrescu – VII – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia – M. Negrescu, V. Grozav

6. Mădălina Acatrinei – VIII – Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia – Vasile Petric

Gimnaziu băieţi

Loc / Nume şi prenume / Clasa / Unitatea de învăţământ / Profesor

1. Eduard Bîrgoz – VIII – Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud – Ioana Bozdog 

2. Cătălin Rîșniță – VIII – Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș – Ioan Baciu

3. Denis Manițiu – VIII – Școala Gimnazială Gârbova – Lavinia Lupșe

4. Ilie Popa – VIII – Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud – Ioana Bozdog

5. Sebi Mărginean – VIII – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia – M. Negrescu, V. Grozav

6. Flaviu Boțan – VIII – Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud – Cornel Sevan

Liceu băieţi

Loc / Nume şi prenume / Clasa / Unitatea de învăţământ / Profesor

1. George Fleșer – X – Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia – Elena Ionela Grozu 

2. Răzvan Țigănilă – XII – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Iancu Secăreanu

3. Adrian Stoica – X – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Iancu Secăreanu

4. Bogdan Cioloca – X – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Iancu Secăreanu

5. Ionuț Onica – IX – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Iancu Secăreanu

6. Vasile Tomoioagă – XI – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – Iancu Secăreanu

Liceu fete

Loc / Nume şi prenume / Clasa / Unitatea de învăţământ / Profesor

1. Georgiana Jid – XI – Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – Alina Muntean

2. Andreea Dudaș – IX – Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – Ioan Câmpean

3. Mihaela Sterp – XI – Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – Ioan Câmpean

4. Maria Creț – X – Colegiul Economic „D.P. Marțian” Alba Iulia – Traian Onea

5. Maria Nicula – XI – Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj – Ioan Marcu

6. Crina Savu – X – Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud – Cornel Sevan

Ocupanții primului loc s-au calificat la etapa națională care se va desfășura în luna mai 2018.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elevii Colegiului Naţional Militar, tur al Cetăţii şi primirea voluntarilor „Invictus”

avatar

Publicat

în

invictusElevii Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia se alătură demersurilor Asociaţiei Voluntarilor “Invictus”, care desfăşoară, în octombrie, a patra ediţiei a Ştafetei Veteranilor. Obiectivul acţiunii este de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând între 35 și 130 kilometri, cu un total 2.396 de kilometri. 98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee.

Pe traseul albastru, Craiova – Carei, alergarea a început pe 11 octombrie la ora 13.00 din fața Primăriei Craiova. Traseul  galben, București – Carei, a început în 15 octombrie, la ora 9.00 de la Monumentul Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare. Traseul roșu a debutat în 17 octombrie, din fața sediului  Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”.

Toate traseele se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al  Doilea Război  Mondial.

Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, ce sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games.

În acest demers se înscrie şi activitatea de primire a ştafetei şi de alergare a elevilor Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia. Joi, 19 octombrie, la ora 10.50, pe platoul din incinta colegiului va avea loc primirea voluntarilor Invinctus care au alergat pe traseul Sebeş – Alba Iulia. Apoi, 26 de voluntari elevi ai colegiului vor face un tur al Cetăţii, în alergare, în semn de respect pentru toţi veteranii României.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Doi sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia, Ovidiu Pănăzan și Laurențiu Avram, medaliați cu argint la Campionatele Europene de Powerlifting

avatar

Publicat

în

20171013_163728555Doi sportivi legitimați la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, Ovidiu Pănăzan și Laurențiu Avram, au obținut medalia de argint la Campionatele Europene de Powerlifting, la proba împins din culcat, singura din cadrul competiției.  

Lotul României la Campionatele Europene de Powerlifting, ce s-au desfășurat în perioada 11 – 15 octombrie, în orașul La Manga, din Spania, a fost format din cinci sportivi, dintre care doi legitimați la CS Unirea Alba Iulia.

Astfel, Ovidiu Pănăzan, la categoria 83 de kilograme, master 1, a obținut medalia de argint, după ce a împins din culcat 207,5 kilograme, iar juniorul Laurențiu Avram, la categoria 74 de kilograme, a obținut și el argintul după ce a împins 175 de kilograme.

„Mulțumesc Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, reprezentat de domnul director Corneliu Mureșan, pentru oportunitatea creată unor cetățeni ai județului Alba, sportivi de excepție, de a reprezenta la cel mai înalt nivel european sau mondial un club de tradiție din județ. Felicit cu această ocazie conducerea clubului pentru bunele practici de care dă dovada. De asemenea, vreau sa mulțumesc Ministerului Tineretului și Sportului pentru sprijinul acordat în anul competițional 2017”, a spus Ovidiu Pănăzan, sportiv și instructor voluntar la CS Unirea Alba Iulia.

Astfel, doar în acest an, sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au obținut următoarele medalii, la concursuri internaționale:

  • Pănăzan Ovidiu – medalie de bronz la Campionatele Europene, în mai 2017
  • Irimie Andrei – medalie de bronz la Campionatele Europene, în mai 2017
  • Avram Laurențiu – medalie de argint la Campionatele Europene, în octombrie 2017
  • Pănăzan Ovidiu – medalie de argint la Campionatele Europene, în octombrie 2017
  • Cioflică Andrei – medalie de argint la Cupa Dunării, în octombrie 2017
  • Avram Laurențiu – medalie de bronz la Cupa Dunării, în octombrie 2017

Clubul Sportiv ”Unirea” Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv ”Unirea’’ Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Finanţare de 200.000 de lei de la Consiliul Judeţean Alba, pentru CS Universitatea Alba Iulia. Sprijin financiar în anul competiţional 2017-2018

avatar

Publicat

în

minge de baschetConsilierii judeţeni au de aprobat, în şedinţa de joi, 19 octombrie, finanțarea programului sportiv „Finanţare program sportiv – Baschet” al Clubului Sportiv Universitatea din Alba Iulia, aferente anului competiţional 2017-2018, în valoare de 200.000 lei.

Din această sumă vor fi acoperite cu 45.000 de lei cheltuieli ocazionate de participarea la meciurile de baschet feminin din cadrul Ligii Naţionale, Cupei României şi Ligii Europei Centrale, pentru delegația sportivă (antrenori, sportive-baschetbaliste, staff tehnic, manager, Kinetoterapeut, preparator fizic). Obiectivul este accederea în playoff-ul Ligii Naţionale de Baschet Feminin;

Pentru indemnizaţii, este rezervată suma de 115.000 lei, bani aferenţi antrenorilor, sportivilor, staff-ului tehnic, kinetoterapeutului şi preparatorului fizic, plăţii baremelor de arbitraj. La această categorie, drept obiective sunt menţionate accederea în Final Four-ul Cupei României de Baschet Feminin şi calificarea în Final Four-ul Ligii Europei Centrale la Baschet Feminin.

Mai sunt necesari 40.000 de lei pentru taxe înscriere şi participare în Liga Naţională de Baschet Feminin, Cupa României de Baschet Feminis şi Liga Europei Centrale la Baschet Feminin, servicii de consultanţă în domeniul sportive şi achiziţionarea de echipamente şi materiale sportive, medicamentaţie, recuperare medicală

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 70.000 de lei, de la Consiliul Judeţean Alba, pentru sportivi de la CS Unirea Alba Iulia. Participă la competiţii naţionale şi internaţionale

avatar

Publicat

în

Powerlifting04Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia ar urma să primească peste 70.000 de lei, finanţare de la Consiliul Judeţean Alba, pentru pregătirea şi participarea sportivilor la campionatele naţionale, mondiale şi calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020.

Suma ar acoperi cheltuielile pentru secţiunile atletism, box, haltere, judo şi powerlifting.

CS Unirea solicită aprobarea finanțării programului sportiv „Performanţa la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia”, aferent anului competiţional 2017-2018, iar suma este de 70.368 lei. Proiectul intră la aprobare în şedinţa Consiliului Judeţean de joi, 19 octombrie.

Categoriile de cheltuieli și cuantumul acestora, pentru programul sportiv „Performanţa la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia”:

Subprogramul Atletism: 43.580 lei

Indemnizaţii sportive: 21.500 lei pentru 6 sportivi şi 3 antrenori

Premiere rezultate: 7.000 lei, pentru 4 sportivi şi 1 antrenor (C.N. 20 km Marş şi C.N. juniori I din 2017)

Cantonament pregătire: 4.200 lei cazare şi 5.880 masă pentru 5 sportivi şi 1 antrenor

Vitaminizare şi susţinere după efort / cheltuieli medicale: 5.000 lei, pentru 6 sportivi

Aceste cheltuieli sunt necesare pentru pregătire sportivă şi participare la Campionatele Naţionale, Mondiale şi calificare la Jocurile Olimpice Tokio 2020.

Subprogramul Box: 6.200 lei

Cantonament pregătire: 1.750 lei cazare, 2.450 lei masă; 4 sportivi şi 1 antrenor

Vitaminizare şi susţinere după efort / cheltuieli medicale: 2000 lei, pentru 6 sportivi.

Aceste cheltuieli sunt necesare pentru pregătire sportivă şi participare la Campionatele Naţionale, Mondiale şi calificare la Jocurile Olimpice Tokio 2020.

Subprogramul Haltere: 7.600 lei

Indemnizaţii sportive: 5.600 lei, pentru 3 sportivi şi 1 antrenor

Premiere rezultate: 2.000 lei pentru 2 sportivi şi 1 antrenor (C.N. Juniori)

Cheltuielile sunt pentru pregătire şi participare la Campionatele Naţionale, Mondiale şi calificare la Jocurile Olimpice Tokio 2020.

Subprogramul Judo: 5.600 lei

Indemnizaţii: 5.600 lei pentru 4 sportivi

Cheltuielile sunt pentru pregătire şi participare la Campionatele Naţionale, Mondiale şi calificare la Jocurile Olimpice Tokio 2020.

Subprogramul Powerlifting: 7.388 lei pentru participarea la Campionatele Europene de Powerlifting, la Malaga / Spania (2 sportivi)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un nou sezon competițional începe pentru Volei Alba Blaj. Campioana României întâlnește, sâmbătă, CSM Lugoj

avatar

Publicat

în

22472604_1428243937244241_233822687_nTripla campioană a Românie şi deţinătoarea Cupei României, Volei Alba Blaj începe, în acest weekend, un nou sezon competiţional. Echipa pregătită de Darko Zakoc vizează şi în acest an câştigarea campionatului şi a Cupei României, precum şi o participare cât mai frumoasă în Liga Campionilor la volei feminin. În prima etapă, Volei Alba Blaj va întâlni, pe teren propriu, CSM Lugoj, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 18.00. Intrarea în Sala „Timotei Cipariu” este liberă.

Cu un lot în care se regăsesc doar trei jucătoare din ediţia trecută, Volei Alba Blaj atacă şi sezonul 2017/2018 cu gânduri mari. Campioana României are ca obiectiv principal apărarea cu succes a celor două trofee interne cucerite în 2017: titlul naţional şi Cupa României. În plus, echipa din Blaj doreşte o participare cât mai frumoasă în Liga Campionilor, competiţie care va începe la mijlocul lunii decembrie.

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: „Am ales pentru acest an un lot bun, astfel încât să formăm o echipă care să aibă capacitatea de a apăra cu succes tot ceea ce am realizat în ultimii trei ani. Lotul este nou, eu mi-am dorit să rămână mai multe jucătoare din echipa de anul trecut, dar asta este viaţa şi sunt mulţumit de faptul că au rămas la Blaj cele mai importante jucătoare: Adina Salaoru, Nneka Onyejekwe şi Marina Vujović, sportive foarte bune şi de o foarte bună calitate umană şi cred că şi în noul sezon ele vor fi baza echipei noastre. Am avut la dispoziţie opt săptămâni pentru a pregăti sezonul, cred că este suficient, aşa cum am spus, noi niciodată nu facem prognoze înainte, dar cred că până în etapa a patra, când vom întâlni în deplasare cel mai puternic adversar din acest an, CSM Bucureşti, o să fim pregătiţi şi o să fim în poziţia să jucăm pentru victorie.”

Adina Salaoru, căpitan Volei Alba Blaj: „Anul acesta avem un colectiv divers, cu multe jucătoare de nationalităţi diferite: turcă, bulgară, germană, sârbă, cubaneză, braziliană, română. Vechea gardă, conducerea tehnică împreună cu Marina Vujovic, Nneka Onyejekwe şi eu, le-am întâmpinat cu mult entuziasm pe noile venite. În mare parte s-au acomodat deja cu noul mediu. Sper că în scurt timp să reuşim să ne omogenizăm şi pe terenul de joc.”

Lotul Volei Alba Blaj 2017/2018

CSM Volei Alba Blaj are onoarea să vă prezinte lotul cu care Campioana României va aborda sezonul competiţional 2017/2018, în ordinea numerelor de pe tricouri, poziţia pe care evoluează, ţara de origine şi câteva date biografice:

Nr. 1: RAMONA RUS – extremă (România, 08.10.1996 / 1,80 m);
Nr. 2: ADINA SALAORU (cpt.) – extremă (România, 05.08.1989 / 1.83 m);
Nr. 3: ANDREEA TĂMAŞ – coordonatoare (România, 26.11.1998 / 1.82 m);
Nr. 4: MARIANA AQUINO – centru (Brazilia, 02.05.1991 / 1.92 m);
Nr. 7: SLAVINA KOLEVA – extremă (Bulgaria, 22.11.1986 / 1,83 m);
Nr. 8: PETYA BARAKOVA – coordonatoare (Bulgaria, 18.06.1994 / 1,80 m);
Nr. 10: ANA CLEGER – universal (Cuba /Azerbaidjan, 27.11.1989 / 1,83 m);
Nr. 11: RENATA MAGGIONI – centru (Brazilia/Polonia, 21.04.1988 / 1,90 m);
Nr. 13: SELIME İLYASOĞLU – extremă (Turcia/Bulgaria, 18.11.1988 / 1,83 m);
Nr. 15: LENA MÖLLERS – coordonatoare (Germania, 06.01.1990 / 1.88 m);
Nr. 16: MARINA VUJOVIC – libero (Serbia, 23.01.1984 / 1,64 m);
Nr. 18: NNEKA ONYEJEKWE – centru (România, 18.08.1989 / 1.89 m);
Nr. 19: JENNIFER ALVAREZ – universal (Cuba, 19.11.1993 / 1.84 m).

Staff-ul echipei are următoarea componenţă:

Antrenor principal: DARKO ZAKOC (Serbia);
Antrenor secund: STEVAN LJUBICIC (Serbia);
Statistician Data Volley: BOJAN PEROVIC (Serbia);
Preparator fizic: KAROLJ FERENC (Serbia);
Maseur: PETRU BAN;
Director general: VLADIMIR BACŞIŞ.

Programul Volei Alba Blaj în turul Diviziei A1

În acest sezon de campionat, sistemul competiţional rămâne neschimbat, cu prima fază (sezonul regulat) şi faza a doua, în care primele şase echipe clasate vor juca fiecare cu fiecare, tur-retur, plecând de la numărul de puncte acumulate în sezonul regulat. Deoarece în acest an la startul Diviziei A1 se vor afla doar 10 formaţii, la finalul ediţiei 2017/2018 nu va retrograda nicio echipă.

Sezonul regulat se va disputa în perioada 14 octombrie 2017 – 24 februarie 2018, în timp ce faza a doua a campionatului va avea loc în perioada 3 martie 2018 – 21 aprilie 2018.

Programul complet al Campioanei CSM Volei Alba Blaj în turul campionatului 2017/2018 este următorul:

Etapa I (14 octombrie): Volei Alba Blaj – CSM Lugoj;
Etapa a II-a (20 octombrie): Universitatea Cluj – Volei Alba Blaj;
Etapa a III-a (27 octombrie): Volei Alba Blaj – Penicilina Iaşi ;
Etapa a IV-a (4 noiembrie): CSM Bucureşti – Volei Alba Blaj;
Etapa a V-a (11 noiembrie): Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte;
Etapa a VI-a (18 noiembrie): Medicina Târgu Mureş – Volei Alba Blaj;
Etapa a VII-a (25 noiembrie): Volei Alba Blaj – Dinamo Bucureşti;
Etapa a VIII-a (2 decembrie): Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău;
Etapa a IX-a (9 decembrie): Agroland Timişoara – Volei Alba Blaj.

Notă: În funcţie de televizări sau programul echipelor româneşti în cupele europene, meciurile pot fi programate în alte zile decât cele de mai sus.

În Cupa României, CSM Volei Alba Blaj (deţinătoarea trofeului) este calificată direct în faza sferturilor de finală, unde va întâlni Medicina Târgu Mureş. Meciul tur este programat la Blaj (29 noiembrie 2017), returul urmând a se disputa la Târgu Mureş (17 ianuarie 2018).

Liga Campionilor: Volei Alba Blaj, este în urna a treia valorică la tragerea la sorţi! Primul meci, la Sibiu, pe 12/14 decembrie 2017

Volei Alba Blaj se va afla în urna a treia valorică la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, ediţia 2017/2018, care va avea loc la Moscova la 16 noiembrie 2017. Asta înseamnă că echipei noastre îi va fi repartizată poziţia a treia în grupă şi va începe, conform tabelului trimis de Confederaţia Europeană de Volei, pe teren propriu parcursul în ediţia viitoare a celei mai importante competiţii europene intercluburi, pe 12/14 decembrie 2017. În Liga Campionilor, Volei Alba Blaj îşi va disputa meciurile de pe teren propriu în Sala Transilvania din Sibiu, locul tradiţional pentru jocurile din cupele europene.

Programul Volei Alba Blaj în ediţia 2017- 2018 a Ligii Campionilor:

12/14 decembrie 2017: Volei Alba Blaj – Poziţia 1;
9/11 ianuarie 2018: Poziţia 4 – Volei Alba Blaj;
23/25 ianuarie 2018: Poziţia 2 – Volei Alba Blaj;
6/8 februarie 2018: Volei Alba Blaj – Poziţia 2;
20/22 februarie 2018: Volei Alba Blaj – Poziţia 3;
27 februarie 2018: Poziţia 1 – Volei Alba Blaj.

Iată care este repartizarea echipelor în grupele Ligii Campionilor la volei feminin:

– Urna 1: Fenerbahce Istanbul (Turcia), Dinamo Moscova (Rusia), Chemik Police (Polonia), Volero Zürich (Elveţia);
– Urna 2: Igor Gorgonzola Novara (Italia), ASPTT Mulhouse (Franţa), Galatasaray Istanbul (Turcia), Dinamo Kazan (Rusia);
– Urna 3: Grot Budowlani Lodz (Polonia), CSM VOLEI ALBA BLAJ, Agel Peostejov (Cehia), Vizura Belgrad (Serbia).

În urma a patra se vor afla echipele care vor veni din tururile preliminare, favorite să ocupe poziţia a patra pe tabloul grupelor fiind VakifBank Istanbul (Campioana Europei, Turcia), Yenisei Keasnoyarsk (Rusia), Developres SkyRes Rzeszow (Polonia) şi Imoco Volley Conegliano (Italia).

 

Citește mai departe

Copyright © 2017 Alba24.ro powered by Independent Media & More