Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încă o licitaţie pentru activele Stratusmob Blaj: Lichidatorul a scăzut preţul la jumătate, pentru fabrica de mobilă, de placaj şi parcul industrial

Publicat

Lichidatorul judiciar al fabricii de mobilă Stratusmob SA Blaj, aflată în faliment, scoate încă o dată la licitaţie activele firmei. Faţă de valoarea iniţială de 5,1 milioane de euro fără TVA, la licitaţia programată în 26 august preţul este de 2,26 milioane de euro.

Stratusmob SA Blaj este în faliment cu datorii de aproape 9 milioane de euro. Lichidatorul, societatea Expert Insolvența Hunedoara, a lansat oferta de vânzare, reprezentând construcţii şi teren, pentru 2,26 milioane de euro. Activele societăţii din Blaj au fost scoase, inițial, la vânzare pentru 5,1 milioane de euro. Nu s-a arătat nimeni interesat de ofertă, astfel încât administratorul judiciar a scăzut preţul iniţial la 4,3 milioane de euro şi acum la 2,26 milioane de euro.

Activele propuse la vânzare sunt o fabrică de mobilă, care cuprinde construcţii şi terenul aferent în suprafaţă de circa 42.000 de metri pătraţi, o fabrică de placaj, întinsă pe o suprafaţă de peste 123.000 de metri pătraţi şi un parc industrial care ocupă o suprafaţă de 106.000 metri pătraţi, toate cu mijloace fixe – utilaje, echipamente aferente fluxului tehnologic.

Licitaţia va fi organizată în 26 august, la sediul lichidatorului judiciar din Deva, Expert Insolvenţa. Ofertanţii trebuie să depună, cu cel puţin două zile înainte de data organizării licitaţiei, cauţiunea reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei.

În caz de neadjudecare, licitaţia se repetă în 2 septembrie şi 9 septembrie, în aceleaşi condiţii.

Stratusmob SA Blaj este în faliment din martie 2013. Societatea este în insolvenţă din anul 2009, dar planul de reorganizare nu a dat rezultatele scontate. Secţia de mobilă a fost închisă, fiind păstrată, pâna la pronunţarea falimentului, doar secţia de placaj cu aproximativ 250 de angajaţi. Datoriile societăţii sunt de 39 de milioane de lei, adică aproape 9 milioane de euro.

Acțiunile societății sunt deținute de RH Property Bussines Group SRL, cu 29,17 % din capitalul social și Bolero Spring SRL, care are 24,73 % din capitalul social. Acţionari persoane fizice deţinători ai unui număr total de acţiuni reprezentând 45,21% din capitalul social. RH Property Bussines Group SRL Bucureşti şi Bolero Spring SRL Bucureşti fac parte din grupul de firme Regent House Group ce aparţine omului de afaceri Nicolae Raţiu, fiul fostului om politic Ion Raţiu. Stratusmob a fost înfiinţată în 1960 şi era pe vremea comunismului, una dintre cele mai mari societăţi din ţară în domeniul mobilei, cu peste 3.000 de salariaţi. Cealaltă mare societate din domeniu care a funcţionat în Alba, Montana Câmpeni, este în faliment din septembrie 2012.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax