Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Pagube de 50.000 de lei, după INCENDII la Tăuţi şi Stâna de Mureş. O casă şi o baracă de şantier, distruse de flăcări

Publicat

pompieri

pompieri smurd noaptea incendiuPompierii din Alba au fost chemaţi să intervină, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru stingerea a două incendii la spaţii de locuit, izbucnite în jurul orei 2.00. Primul a fost semnalat la Tăuţi şi al doilea la Stâna de Mureş.

Potrivit ISU Alba, pompierii din Alba Iulia au acţionat în Tăuţi, comuna Meteş, pentru stingerea unui incendiu la un vagon de locuit. Din primele date, nu au fost persoane rănite.

La Stâna de Mureş, comuna Noşlac, a fost cuprinsă de flăcări o locuinţă. Au fost chemaţi să intervină pompierii din Aiud, în cooperare cu SCSU Ocna Mureş.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit la ora 1.52, în localitatea Tăuți, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă de șantier. Pompierii militari au acționat cu o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui incendiu, a ars baraca de șantier în proporție de 90 % și bunurile din interiorul acesteia. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă fumatul în locuri neprotejate corespunzător (țigara).

Pagubele au fost estimate la valoarea de 5.000 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri privind fumatul, şi anume:

– Se interzice fumatul Ia o distanţă mai mică de:

– 40 m faţă de locurile în care există pericol de explozie; gaze şi lichide combustibile, explozivi, vapori inflamabili etc.;

– 10 m faţă de locurile în care există materiale solide combustibile; lemn, textile, hârtie, carton asfaltat, bitum;

– 50 m faţă de culturile de cereale păioase în perioada coacerii şi recoltării sau de zonele împădurite;

– nu fumaţi niciodată în pat, când sunteţi obosit sau aţi consumat băuturi alcoolice în exces;

– scrumul şi resturile de ţigări se depun în scrumiere. Nu aruncaţi resturile de ţigări în coşuri de gunoi.

La Stâna de Mureş, intervenţia pompierilor de la Aiud a fost la ora 1.59, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietate lui G.A. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ocna Mureș. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 110 mp, o cameră și mobilier. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect.

Pagubele au fost de circa 45.000 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri privind instalațiile electrice, şi anume:

– nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

– nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

– nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax