Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: INCENDIU în Alba Iulia, pe strada Emil Racoviță. Grajd distrus de flăcări şi pagube de 1800 de lei. Recomandări de la pompieri

Publicat

pompier

pompieri1 Luni, în jurul orei 15.00, un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească situată pe strada Emil Racoviță din municipiul Alba Iulia.

Pompierii militari din Alba Iulia au acţionat la fața locului pentru localizarea și stingerea incendiului, cu două autospeciale.

UPDATE: „Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit luni, la ora 15.06, în municipiu, pe strada Emil Racoviță, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (grajd), proprietatea lui P.R.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stins incendii.

Din cauza unui incendiu de resturi vegetale, focul, scăpat de sub control, s-a extins la anexa gospodărescă (adăpostul de animale) aflată în apropiere, generând incendiul.

Ca urmare a acestui eveniment au ars anexa gospodărească acoperită cu carton bituminos pe o suprafață de aproximativ 20 mp, o căpiță de fân și gardul de lemn pe circa 25 ml”, transmite ISU Alba, într-un comunicat.

Paguba în acest caz a fost estimată la valoarea de 1800 de lei.

Pompierii avertizează:

În perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale este interzisă.

Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantina fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Arderea miriştii se face cu respectarea următoarelor prevederi generale:

a) condiţii meteorologice fără vânt;

b) parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;

c) izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;

d) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

e) asigurarea, până la finalizarea, arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;

f) asigurarea pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare;

g) asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne de apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire.

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

a) condiţii meteorologice fără vânt;

b) colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

d) curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

e) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

f) asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

g) supravegherea permanentă a arderii;

h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

i) interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională, cu valori cuprinse între 1000 – 2500 lei.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax