Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU în comuna Săsciori. Două gospodării, cuprinse de flăcări, după un scurtcircuit. Pagube de 65.000 de lei

Publicat

incendiu1Două gospodării au fost afectate de un incendiu produs miercuri seara, în satul Laz, comuna Săsciori. Doi localnici au avut pagube de 65.000 de lei, în total, după de flăcările au pornit de la un scurtcircuit electric.

Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Sebeș a intervenit miercuri, la ora 19.22, în localitatea Laz din comuna Săsciori, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie de vară, proprietatea lui L.E.

Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul bucătăriei de vară confecționat din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 36 mp, mobilier de bucătărie, aparatură electrică și electrocasnică și instalația electrică.

Incendiul s-a propagat la casa vecinului Ș.G, afectându-i acoperișul casei de locuit pe o suprafață de circa 120 mp, tavanul mansardei, mobilier, articole de îmbrăcăminte și instalația electrică.

Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

La prima gospodărie, pagubele au fost evaluate la valoarea de 15.000 de lei, iar la a doua, de 55.000 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri privind instalațiile electrice, şi anume:

nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax