Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

ARDE PĂDUREA la Sălciua. Incendiul s-a întins pe 10 hectare. Pompierii și sătenii se luptă cu focul

Publicat

Un incendiu a izbucnit vineri seara, pe raza comunei Sălciua. Pentru stingerea acestuia, au intervenit pompieri din Cîmpeni, alături de săteni din zonă, membri SVSU şi pădurari. Suprafaţa afectată s-a extins la 10 hectare. Flăcările au fost stinse abia duminică după-amiaza, în jurul orei 17.00.

Focul a cuprins o suprafaţă de vegetaţie uscată şi litieră, într-o zonă împădurită, în apropierea localităţii Sălciua de Sus.

UPDATE: Vineri seara, ISU Alba intervinea cu un echipaj format din cinci persoane şi o autospecială.

UPDATE1: Sâmbătă, în jurul amiezei, pompierii (7 subofiţeri) din Cîmpeni, cinci voluntari de la SVSU Sălciua şi doi pădurari încă acţionau pentru stingerea incendiului. A fost afectată de flăcări o suprafaţă de aproape patru hectare de teren.

UPDATE2: Incendiul se manifesta şi sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.

UPDATE3: ISU Alba a transmis, duminică dimineaţa, că pompierilor din Cîmpeni li s-au alăturat colegii din Aiud (în total intervin 34 de subofiţeri), iar în locaţia respectivă deja acţionau voluntarii de la SVSU Sălciua. Şi grupa operativă pentru coordonarea intervenţiei este, duminică, la Sălciua. Focul s-a extins pe 10 hectare, fiind afectată vegetaţie uscată, litieră şi crengi sau trunchiuri de copaci căzute.

UPDATE4: Incendiul a fost stins, duminică după-amiaza, în jurul orei 17.00. Pompierii şi voluntarii SVSU au reuşit să lichideze focarele izolate din perimetrul de 10 hectare afectat (vegetaţie uscată, litieră din pădure).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax