Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incendiul de pe Masivul Piatra Cetii a fost stins, după cinci zile de intervenţii ale pompierilor. Aria protejată, devastată de flăcări

Publicat

După cinci zile de intervenţii dificile, într-o zonă accidentată, cu arbori şi pietre prăbuşite de pe versanţi, pompierii din Alba au reuşit să stingă incendiul de pe Masivul Piatra Cetii, lângă Galda de Jos. Au fost afectate de flăcări 43 de hectare de litieră şi 42 de hectare de păşune alpină şi vegetaţie uscată.

Din informaţiile transmise de reprezentanţii ISU Alba, detaşamentele de pompieri Aiud şi Alba Iulia, în cooperare cu Ocolul Silvic Privat Iezerul Trascău şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate au intervenit timp de cinci zile pe raza comunelor Întregalde (sat Tecşeşti) şi Galda de Jos (sat Răicani), pentru stingerea incendiului de litieră şi vegetaţie uscată, ce a afectat aproximativ 43 hectare de litieră, 42 hectare păşune alpină şi zonă stâncoasă cu vegetaţie uscată izolată.

Intervenţia a fost dificilă, din cauza zonei extrem de accidentate, cu frecvente dislocări de bolovani şi grohotiş şi prăbuşiri de arbori.

În continuare, reprezentanţi ai Ocolulului Silvic Privat Iezerul Trascău asigură supravegherea zonei afectată de incendiu, deoarece există focare izolate.

Zona cuprinsă de incendiu face parte din aria protejată naturală Piatra Cetii, de tip geologic şi peisagistic, ce se întinde pe o suprafaţă de 75 de hectare, situată în partea de vest a Munţilor Trascăului.

Cauza probabilă a incendiului este focul aprins de o persoană care a încercat să dirijeze prin fum roiurile de albine. Aceasta ar putea fi cercetată pentru distrugere din culpă.

Citeşte aici mai multe detalii despre acest incident.

În week-end, pompierii au intervenit şi în altă zonă în care a izbucnit un incendiu de litieră şi vegetaţie. Sâmbătă şi duminică, aceştia au acţionat în comuna Poşaga, zona Izvorul Pădurii pe aproximativ 2 hectare de teren cu litieră, lăstăriş, mărăciniş, doborâturi şi vegetaţie uscată. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii şi mijloace de primă intervenţie. În continuare, personal de la Ocolul Silvic Privat Muntele Mare asigură supravegherea zonei afectată de incendiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax