Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIUL din COLECTIV: Bilanţ tragic. 44 de persoane şi-au pierdut viaţa. Alţi trei pacienţi au murit DUMINICĂ

Publicat

lumanari alba iulia Bilanţul tragic al tinerilor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul bucureştean „Colectiv” a inclus alte trei cazuri duminică, după cele nouă, de sâmbătă.

Duminică au mai fost anunţate două decese la Spitalul Floreasca şi altul la Spitalul de Arşi.

Sâmbătă dimineaţa au fost trei decese înregistrate la Spitalul de Arşi şi la cel Universitar din Bucureşti, au urmat alte două în străinătate, respectiv în Olanda, acolo o parte dintre tinerii răniţi au fost transportaţi pentru intervenţii medicale de specialitate. Ulterior, a mai fost anunţat un caz la Spitalul Floreasca şi după-amiaza, încă unul la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Sâmbătă seara, au fost anunţate alte două cazuri de deces, unul la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ (o tânără) şi altul la Spitalul Floreasca.

Numărul celor decedaţi a ajuns la 44.

UPDATE 1: După 0ra 15.00, a mai fost anunţat un deces. Alt pacient de la Spitalul de Arşi, dintre cei internaţi în urma incendiului din Club Colectiv, a murit. Cei care au pierdut, sâmbătă, lupta cu viaţa aveau arsuri grave, pe corp şi ale căilor respiratorii. Sâmbătă după-amiaza, în spitalele din Bucureşti mai erau internate 107 persoane, din care 47 în stare gravă şi critică.

UPDATE: Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, în jurul amiezii, că alţi doi pacienţi au murit în străinătate. Este vorba despre două dintre cele opt persoane care au fost transportate în Olanda, pentru îngrijiri medicale. După aterizare, una a decedat în ambulanţă, în drum spre spital şi cealaltă la spitalul din Rotterdam. Un alt pacient a murit la Spitalul Floreasca. Bilanțul tragic a ajuns la 38 de victime.

Dintre cei 16 răniți din incendiul de la Club Colectiv, care au fost transportați în cursul nopții trecute în străinătate, doi au decedat, a declarat, sâmbătă, premierul interimar Sorin Cîmpeanu. El a mai precizat că este vorba despre un pacient român și unul italian (o tânără de 20 de ani, internată inițial la Spitalul SRI „Agrippa Ionescu – potrivit precizărilor oferite de Arafat), transportați în Olanda.

Alţi opt pacienţi au fost transportaţi la Bruxelles, în Belgia. Trei dintre ei erau intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar alţi cinci erau neintubaţi, potrivit lui Raed Arafat.

De asemenea, Cîmpeanu a arătat că tot sâmbătă alte patru decese au fost confirmate la spitalele din București: două la Spitalul de Arși, unul la Spitalul Universitar și altul la Spitalul Floreasca. Sorin Cîmpeanu a mai spus că în România mai sunt 107 persoane spitalizate, dintre care 48 sunt în stare gravă și critică. De asemenea, alții doi pacienți vor fi transportați cu două avioane SMURD în Austria.

Patru răniți în urma incendiului din clubul Colectiv se află în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, dintre aceștia unul fiind în stare critică, a declarat, sâmbătă, comandantul unității, Florentina Ioniță Radu. Potrivit acesteia, în unitatea medicală mai sunt internați zece pacienți. Doi pacienți fuseseră transferați vineri în unități medicale din străinătate.

La Spitalul de Arşi au murit Daniel Ciobanu (39 de ani, urma să fie transferat la un spital din Israel) şi Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani).  La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a încetat din viaţă Ionuţ Maior (27 de ani).

Cinci pacienți se aflau în stare critică și gravă la Spitalul Bagdasar-Arseni, a declarat sâmbătă, medicul Andrei Mircea Carantino. Potrivit acestuia, starea celorlalți pacienți internați în unitatea medicală este ameliorată.

„În cursul zilei de ieri, trei pacienți au fost transferați, dintre aceștia unul la o clinică din Israel și doi la unități medicale din Belgia”, a precizat, sâmbătă, Carantino.

El a mai spus că pacienții transferați fuseseră stabilizați, iar starea lor era ameliorată. Un alt pacient a fost externat în cursul zilei de vineri. Medicul a menționat că echipa de chirurgi plasticieni este prezentă sâmbătă în unitatea medicală a spitalului.

„Două veşti proaste, doi pacienţi decedaţi azi-noapte de la Clubul Colectiv, doi bărbaţi. Erau în stare critică, din cauza arsurilor şi a căilor aeriene distruse, cu arsuri pe 70%, respectiv 50% din suprafaţa corpului. Pe unul dintre ei familia şi-a exprimat dorinţa de a-l transfera în strănătate, dar a fost refuzat de transportator din cauza stării grave. Mai sunt opt pacienţi în stare critică, alţi doi în stare gravă. Nu ni s-a transmis dacă ar mai pleca cineva astăzi în străinătate. Prognosticul este foarte, foarte rezervat pentru cei în stare critică, toţi sunt protejaţi respirator cu suport vasopresor“, a declarat Adrian Stănculea, purtător de cuvânt al Spitalului de Arşi, citat de adevărul.ro. Unul dintre pacienţi a murit la ora 3.50, iar celălalt la ora 7.35.

Un alt tânăr, de 30 de ani, a murit la Spitalul Universitar.

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, din cei 130 de răniţi în urma incendiului, la Spitalul de Arşi erau internaţi, vineri, 25 (dintre aceştia, patru s-au stins din viaţă, sâmbătă), la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ – 21 (între timp, o tânără a murit), la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ – 7, la Spitalul „Sfântul Ioan“ – 7, la Spitalul Elias – 14, la Spitalul Militar Central – 12, la Spitalul „Sfântul Pantelimon“ – 4, la Spitalul de Urgenţă Floreasca – 14 (doi au decedat sâmbătă), la Spitalul Universitar – 18, la Spitalul „Dimitrie Gerota“ – 2 şi la Spitalul „Agrippa Ionescu“ – 6 pacienţi. Dintre aceştia şase, doi au fost externaţi în cursul zilei de joi, este vorba de cei doi cetăţeni spanioli răniţi în incendiul din Clubul Colectiv.

surse: agerpres.ro, adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax