Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Început de ȘCOALĂ după GRATII: La Penitenciarul Aiud, 182 de deţinuţi au început cursurile. Cel mai în vârstă elev are 51 de ani şi este în clasa I

Publicat

penitenciarul-aiudFestivitatea de deschidere a noului an şcolar a avut loc, luni, şi la Penitenciarul Aiud. La cursurile Şcolii cu clasele I-VIII nr. 4 din incinta penitenciarului sunt înscrişi un număr de 132 persoane, deţinuţi care vor studia la nivelul primar şi gimnazial. Dintre aceştia, cel mai tânăr are 21 de ani, iar cel mai în vârstă are 51 de ani şi este elev în clasa I. La nivelul liceal, 50 de deţinuţi vor frecventa cursurile la profilul tehnologic sau resurse naturale şi protecţia mediului.

În cadrul Penitenciarului Aiud, 132 persoane au început cursurile de nivel primar şi gimnazial, în clasele I-VIII. Cel mai tânăr elev are 21 de ani, iar cel mai bătrân 51 de ani şi este în clasa I.

La nivelul liceal, în clasele IX-X sunt înscrişi 50 de deţinuţi. Aceştia sunt împărţiţi în două clase, una dintre acestea fiind cu profil Tehnologic, iar cealaltă având profilul Resurse Naturale şi Protecţia Mediului.

Cursurile se desfăşoară în colaborare cu Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” din Ciumbrud.

Din acest an şcolar, 11 persoane private de libertate vor participa la cursurile unei clase de învăţământ profesional special cu profil tehnologic.

Administraţia Penitenciarului Aiud a pus la dispoziţia corpului profesoral şi a elevilor un număr de 7 săli de clasă, o bibliotecă, o cancelarie precum şi un cabinet de consiliere psihologică.

Totodată, fiecărui elev i-a fost asigurat necesarul de rechizite pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului instructiv-educativ. Programa şcolară pentru nivelul primar, gimnazial şi liceal cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare ca în toate şcolile similare din sistemul educaţional românesc.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în urma absolvirii unui an şcolar, deţinuţii beneficiază de 30 zile câştig pe an şcolar, iar în cazul absolvirii unui semestru, de 30 de credite.

Curricula şcolară este cea stabilită la nivel naţional, iar diplomele sunt eliberate de către unitatea şcolară, fără a se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax