Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

INCOV Alba Iulia, la vânzare cu peste 6 milioane de euro. Activele fostei fabrici de covoare, scoase la licitaţie, la un an de la faliment

Publicat

INCOV Activele fostei fabrici de covoare Incov SA Alba Iulia au fost scoase la vânzare la preţul de 6,5 milioane de euro, fără TVA. Cel mai mare producător de covoare din estul Europei, ale cărui produse se regăsesc în casele românilor, dar şi la Palatul Parlamentului, Banca Naţională a României, Cercul Militar sau Hotelul Intercontinental, este în faliment de un an. Prima licitaţie este programată pe 26 martie 2015.

Înainte de anii 90, fabrica de covoare Incov Alba Iulia era principalul furnizor de produse pentru casele românilor, dar acestea ajungeau şi la export, fiind cel mai important producător din domeniu în România şi unul dintre cei mai mari din estul Europei.

După 35 de ani de activitate, societatea a ajuns în faliment.

Incov a intrat în insolvenţă din decembrie 2008, planul de reorganizare nu a putut fi îndeplinit, astfel încât Tribunalul Alba a pronunţat falimentul la solicitarea administratorului judiciar. A urmat concedierea a 72 de angajaţi din cei 91 cât mai lucrau la firma din Alba Iulia, faţă de 145 în 2010.

covor incov biserica Covoarele de dimensiuni foarte mari marca Incov se găsesc în prezent la Palatul Parlamentului Banca Naţională a României, Cercul Militar, Hotelul Intercontinental. Fabrica Incov din Alba Iulia, fondata în 1979, a fost preluată în 2006 de catre grupul Acvila din Republica Moldova, cu activităţi în domeniul materialelor de construcţii termoizolante, deţinut de omul de afaceri Nicolas Nicula.

Două dintre fabricile grupului, Covoare Ungheni şi Moldabela, derulează activităţi similare cu ale societăţii din Alba Iulia.

În ceea ce priveşte datoriile societăţii, au fost de aproximativ 51 milioane de lei (circa 11 milioane de euro), în timp ce pierderile au fost de 1,8 milioane lei în 2010, 2 milioane de lei în 2011 şi 245.000 de lei în 2012.

La vânzare: construcţii pe 4 hectare, bunuri mobile şi stoc de covoare de peste 20.000 mp

În 26 martie, sunt scoase la vânzare bunurilor imobile estimate la 4 milioane de euro şi bunurile mobile evaluate la 2,5 milioane de euro.

Suprafaţa totală a construcţiilor de pe platforma industrială se ridică la aproximativ 40.000 de metri pătraţi.

Bunurile mobile sunt autoturisme, autotutilitare, containere metalice şi un stoc de covoare în suprafaţă totală de peste 20.000 de metri pătraţi. Covoarele sunt vândute ”în bloc” la preţul de 940.000 de lei, fără TVA.

În cazul neadjudecării, lichidatorul a programat alte patru şedinţe de licitaţie pe parcursul lunii aprilie.

Anunţul de vânzare a fost făcut public inclusiv pe site-urile de mică publicitate.

Prin vânzarea activelor Incov, poate fi identificat un investitor care să cumpere fabrica şi să reia activitatea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax