|

INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului. Cum se acordă ajutorul de la stat în 2017. Cuantum, beneficiari şi alte detalii

bebelus copilas nou nascutMajorarea salariului minim brut pe economie, începând din luna februarie 2017, duce și la o mărire a indemnizației lunare pentru pentru creșterea copilului. Astfel, de la 1 februarie, indemnizația minimă va fi de 1.232,5 lei (față de 1.062,5 lei în prezent).

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

În prezent, salariul minim brut este de 1.250 de lei, însă, potrivit ultimelor modificări, acesta va crește de la 1 februarie 2017 la 1.450 de lei și, odată cu acesta, va crește și indemnizația pentru creșterea copilului. Astfel, la ora actuală, indemnizația nu poate fi mai mică de 1.062,5 lei, dar de la 1 februarie indemnizația minimă va fi de 1.232,5 lei.

În plus, nivelul indemnizației crește cu 85% din cuantumul salariului minim pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere, potrivit ordonanței OUG nr. 111/2010

Actul normativ prevede doar o limită minimă a indemnizației, nu și o limită maximă, așa cum se întâmpla până la 30 iunie 2016, când indemnizația se raporta la indicele social de referință (ISR, a cărui valoare legal stabilită este de 500 de lei). Astfel că, spre exemplu, cei care alegeau concediul pentru creșterea copilului de un an puteau primi cel puțin 600 de lei și cel mult 3.400 de lei, iar pentru cei care alegeau concediul de doi ani, indemnizația nu urca mai mult de 1.200 de lei.

Vezi detalii complete despre concendiul pentru creșterea copilului, documente necesare, ce venituri se pot obţine în perioada concediului:

Indemnizaţia pentru creşterea copilului în 2017. Noutăţi, condiţiile de acordare şi actele necesare

sursă: avocatnet.ro

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=542570avatar Publicat de pe 12 ianuarie 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului. Cum se acordă ajutorul de la stat în 2017. Cuantum, beneficiari şi alte detalii”

  1. daca la 01.02.2017 mama este la jumatatea celor doi ani (adica copilu are un anisor )se incadreaza la noile reglementari din lege.
    asteptam raspuns …multumim

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
  • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
  • Maria: În PSD.
  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI