Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Indemnizaţia pentru creşterea copiilor. Plafonul maxim, aprobat de Parlament

Publicat

mama si copilul

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, proiectul de aprobare a OUG 55/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

Actul normativ prevede stabilirea unui plafon maxim al cuantumului indemnizației pentru creșterea copilului la nivelul de 8.500 de lei, având ca model cel mai mare cuantum aplicat în statele membre ale Uniunii Europene.

Se menţine actualul mod de stabilire a dreptului, precum și a cuantumului minim al indemnizației de 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, potrivit Agerpres.

S-au exprimat în favoarea proiectului 178 de deputați, 94 au votat împotrivă, iar 8 s-au abținut.

De asemenea, proiectul de act normativ reglementează data de la care se aplică prevederile propuse, respectiv începând cu drepturile aferente lunii septembrie 2017, și se va aplica în cazul persoanelor aflate în plata indemnizației pentru creșterea copilului și a celor al căror drept se stabilește ulterior.

Până la aplicarea ordonanței, indemnizația pentru creșterea copilului se acordă în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului și nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată.

Vezi și Indemnizaţia pentru creşterea copilului în 2017. Noutăţi, condiţiile de acordare şi actele necesare

sursă: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax