Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

InfoCons: Atenţionare privind ceasurile smart destinate copiilor. Care ar fi riscurile

Publicat

smartwatch Unii părinţi doresc să fie în contact cu copii lor în permanentă şi să ţină evidenţă locului în care sunt aceştia în orice moment. Ceasurile smart (smartwatches) au devenit astfel popularii, fiind folosite pentru a permite urmărirea în timp real din punct de vedere a localizării copiilor cât şi comunicarea cu aceştia. Dar unele studii relevă posibile riscuri.

Mişcarea de Protecţia consumatorilor la nivel european a transmis o alertă cu privire la ceasurile smart destinate copiilor.

Conform analizei realizate de Consiliul Consumatorilor din Norvegia realizat în parteneriat cu o firmă de decuritate, pe aceste tipuri de produse, au reieşit informaţii ce pot fi alarmante pentru părinţii care au achiziţionat astfel de produse, potrivit InfoCons. Se pune întrebarea dacă în loc să păstreze siguranţă copiilor, aceştia de fapt pot pune în pericol siguranţă acestora?

Erorile constatate:

Defecte grave de Securitate: Cu uşurinţă o persoană străină poate prelua controlul ceasului şi poate urmări şi comunica cu copilul. Ei vor putea să urmărească copilul în timp ce se mişcă sau să pară că acesta este undeva unde de fapt nu este în realitate. Datele sunt transmise şi stocate fără a fi criptate.

Sentimentul fals de securitate: Funcţiile SOS din ceasurile Viksfjord şi Gător sunt foarte slabe. Alertele transmise atunci când copilul părăseşte o zona permisă sunt, deasemenea foarte slabe.

Termeni şi condiţii ilegale şi inexistente: unele dintre aplicaţiile associate ceasurilor nu au termeni şi condiţii. De asemenea, nu se pot şterge datele sau contul de utilizator. Acestea sunt încălcări atât din Legea privind controlul marketingului norvegia, cât şi în Legea privind datele cu caracter personal.

InfoCons va demara o acţiune de monitorizare a pieţei din România, cu privire la aceste produse.

„Este foarte grav atunci când produsele care pretind o siguranţă a copiilor, de fapt le pun în pericol din cauza securităţii slabe şi a caracteristicilor care nu funcţionează corect”, spune Finn Myrstad, directorul politicii digitale la Consiliul Norvegian al Consumatorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax