Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Infopointuri turistice în Cetatea Alba Carolina. Servicii cu ghizi autorizaţi şi comercializare de suveniruri, prin două tonete mobile

Publicat

cetatea alba carolina „Peisajul” Cetăţii Alba Carolina va fi completat în acest sezon cu încă două tonete cu destinaţia de punct de informare mobil, unde turiştii vor putea apela la serviciile unui ghid de turism autorizat şi vor putea cumpăra suveniruri tematice, de promovare a oraşului. Propunerea intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 22 mai, sub forma uno modificări la regulamentul privind desfăşurarea activităţilor de tip comerţ stradal.

Se propune suplimentarea, faţă de regulamentul în vigoare, a numărului de tonete mobile autorizate. Cele două tonete noi vor fi puncte deinformare mobile pentru turişti. Aceştia vor primi gratuit informaţii privind obiectivele şi evenimentele din Cetatea Alba Carolina, atât prin intermediul materialelor informative, cât şi prin serviciile oferite de ghizi autorizaţi.

În ceea ce priveşte comercializarea de suveniruri, acestea pot fi magneţi, tablouri, fotografii, cărţi poştale, triouri, steguleţe, căni, şepci, hărţi şi alte asemenea, cu condiţia să aibă tematică promovarea Cetăţi Alba Carolina, a municipiului Alba Iulia şi a judeţului Alba.

“Necesitatea modificărilor propuse rezidă din corectarea unor disfuncţiuni identificate în practica de desfăşurare a acestui tip de comerţ, cum ar fi eliminarea unor situaţii conflictuale şi nevoia dezvoltării serviciilor din zona istorică adresate cetăţenilor şi turiştilor”, se arată în proiect.

Potrivit noilor prevederi propuse spre aprobare penru regulament,

Numărul maxim al tonetelor mobile este 8 (6+2). Acestea pot fi gen bicicletă sau cargo tricicletă (agreată şi avizată de primărie şi care respecta cerinţele privind dimensiuni, materiale, semnalistică şi cromatică. Umbrelele utilizate vor avea doar culoare albă şi vor prezenta obligatoriu însemnele logo-ului municipiului Alba Iulia.

Închirierea se face cu licitaţie publică. Preţul de pornire a licitaţiei este stabilit anual prin Hotărâre a Consiliului Local.

La încheierea contractului de închiriere, comerciantul trebuie să prezinte toneta mobilă în formă funcţională; alte tonete mobile propuse de solicitant vor fi avizate de Primăria municipiului Alba Iulia.

Tonetele vor staţiona periodic pe domeniul public, astfel încât să nu aducă prejudicii circulaţiilor destinate pietonilor, bicicliştilor şi autovehiculelor.

Este interzisă staţionarea în vederea prestării activităţilor comerciale: pe spaţiile verzi, în Piaţa Cetăţii, pe arealul porţilor Cetăţii, pe podurile de lemn destinate circulaţiei pietonale, pe podul de acces în cetate, auto şi pietonal, dinspre latura de vest, pe traseul dintre Poarta a II-a şi Poarta a III-a – zona Obelisc, pe trotuarele a căror lăţime este mai mică de 2 metri, pe pistele de biciclete, în parcări, pe zonele destinate circulaţiei auto.

În afara programului de funcţionare, toneta va fi mutata de pe domeniul public alocat comercializării, într-un spaţiu închis în afara spaţiului public, prin grija comerciantului.

La 6 tonete mobile se pot comercializa produse de patiserie (covrigi, pateuri, plăcinte), pop-corn, îngheţată, cafea, băuturi pe bază de cafea şi răcoritoare din fructe.

La 2 tonete este admisă funcţiunea de punct de informare mobil, ca punct de unde turiştii pot apela la serviciile unui ghid de turism autorizat, concomitant cu punct de vânzare suveniruri”.

Perioada de funcţionare se stabileşte prin contractul de închiriere, cu condiţia să se încadreze în limitele 1 aprilie – 31 octombrie ale anului în curs. În afara acestei perioade, activitatea comercială se va desfăşura doar cu aprobarea Primăriei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax