Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Informare referitoare la implementarea declaraţiei unice

Publicat

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.117/ 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/ 2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar–fiscale, se reglementează depunerea unei singure declaraţii prin care să se realizeze atât declararea obligaţiilor de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, cât şi declararea elementelor necesare stabilirii stagiilor de cotizare ale persoanelor asigurate în sistemul asigurărilor sociale.

Prin prezenta Hotărâre de Guvern privind modelul, conţinutul, modalitatea de depunere şi gestionare a “Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” se reglementează: modelul şi conţinutul declaraţiei unice privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale şi a impozitului pe venit, precum şi a evidenţei nominale a persoanelor asigurate obligatoriu în sistemul asigurărilor sociale; instrucţiunile de completare a acestei declaraţii.

Actul normativ aprobă modelul şi conţinutul unei singure declaraţii, prin care se realizează atât declararea obligaţiilor de plată la bugetul de stat (impozitul pe veniturile din salarii) şi bugetele asigurărilor sociale, cât şi declararea elementelor necesare stabilirii stagiilor de cotizare ale persoanelor care sunt asigurate, prin plata contribuţiilor sociale, în cadrul sistemelor de asigurare socială.

Declaraţia se depune lunar, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul portalului e-Romania. Totuşi, a fost stabilită şi o perioadă tranzitorie, până la 1 iulie 2011, în care declaraţia poate fi depusă şi în format hârtie, semnat şi ştampilat, conform legii, la organul fiscal competent sau la unul dintre ghişeele acreditate de Ministerul Finanţelor Publice.

Obiectivele Hotărârii de Guvern este armonizarea bazei de calcul a contribuţiilor sociale şi implementarea declaraţiei unice pentru contribuţiile sociale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax