Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: A crescut cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu 8,2%. Care sunt produsele cele mai vândute

Publicat

supermarket, cumparaturi

supermarket În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de aceeași perioadă din 2014, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,2%, respectiv cu 7,6%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2015, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2014 a înregistrat o creştere cu 8,2% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+18,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,1%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2015, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2014, a înregistrat o creştere cu 7,6%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+17,7%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,0%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,7%).

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax