Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inspecţia tehnică pentru maşinile noi, o dată la trei ani. Alte noutăţi de la Registrul Auto Român

Publicat

Printre planurile Registrului Auto Român pentru creşterea siguranţei rutiere se numără şi mărirea termenului de efectuare a primului ITP pentru autoturismele noi (M1). Astfel un autoturism nou achiziţionat va efectua primul ITP la 3 ani si nu la 2 cum este în prezent.

Această diferenţiere legată de primul ITP este deja implementată pentru vehiculele utilitare uşoare cu MTMA mai mică cel mult egală cu 3.5 t (N1) care efectuează primul ITP la 2 ani, iar ulterioarele anual, comunică RAR, pe site-ul propriu.

Propunerea RAR ca pentru autoturismele noi primul ITP să fie făcut la 3 ani se încadrează printre măsurile de relaxare a activităţilor de ITP, este conformă cu practicile europene, nu afectează esenţial, conform evaluărilor realizate de alte SM, nivelul de siguranţă rutieră, potrivit sursei citate.

Vezi și Codul Rutier: Care sunt regulile pentru ITP în 2022. Intervalul și condițiile pentru inspecția tehnică la mașini

RAR precizează că, având în vedere că majoritatea producătorilor au extins garanţiile acordate vehiculelor noi şi au implementate pârghii importante de ţinere sub control strict al verificărilor obligatorii impuse în această perioadă, are rolul de a încuraja achiziţia de vehicule noi, dar şi de a testa impactul acestei măsuri de relaxare la nivel naţional în vederea calibrării introducerii unor eventuale alte asemenea prevederi legale, în viitor.

Reamintim că anterior, RAR a anunţat că de anul viitor vor fi schimbări şi pentru maşinile mai vechi de 12 ani. Pentru acestea, ITP-ul va fi necesar în fiecare an, nu o dată la doi ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax