Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inspectorul șef adjunct de la ITM Alba a primit mandat de arestare preventivă. A fost prins conducând băut și cu permisul suspendat

Publicat

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 3.00, un echipaj de poliţie din Alba Iulia a pornit în urmărirea unui şofer care nu a oprit la semnalul acestora, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiu. După ce a lovit un copac şi un gard, dar a continuat totuşi să fugă de oamenii legii, bărbatul aflat la volanul unui autoturism a fost blocat în zona Calea Moţilor şi acum s-a ales cu dosar penal. Autorul acestui incident este chiar inspectorul şef adjunct al ITM Alba, Calman Gabor Zsolt.

Motivul pentru care Calman Gabor Zsolt (31 de ani) din Aiud, inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a ignorat semnalul poliţiştilor a fost faptul că se afla la volanul autoturismului având permisul suspendat, în luna iulie 2011, pentru conducerea pe drumurile a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală. Acest fapt a fost stabilit de poliţişti, după ce acesta a fost oprit până la urmă din „cursă”, la intersecţia Calea Moţilor cu strada Ştefan cel Mare. Până să fie blocat de maşina Poliţiei, tânărul din Aiud a lovit cu autoturismul un copac şi gardul unui imobil, fără a opri însă.

Potrivit IPJ Alba, şoferul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, astfel că a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Concentraţia de alcool în sânge a fost de 1,6 gr/l, respectiv 1,45 gr/l.

Acum, Calman Gabor Zsolt este cercetat pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul suspendat şi părăsirea locului accidentului produs ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni”. Potrivit declaraţiei de avere, Calman deţine un BMW 318, model de fabricaţie 2002.

S-a emis pe numele lui ordonanţă de reţinere şi urmează să fie adus la Curtea de Apel cu propunere de arestare preventivă. Este avocat suspendat din activitate, din cauza incompatibilității cu funcția de inspector şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, în care a fost propulsat pe linia UDMR.
„Calman Gabor Zsolt a fost reţinut astăzi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru că este suspectat că ar fi comis mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei. Este vorba de două infracţiuni de conducere pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, fapte care au fost comise la intervale de timp diferite, una în 10 iulie 2011 şi una în 9 noiembrie 2011. Cu ocazia comiterii infracţiunii de astăzi, acesta ar fi comis şi un eveniment rutier soldat cu părăsirea locului accidentului, motiv pentru care este cercetat şi pentru această faptă. Va fi prezentat Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă şi riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani, respectiv de la 2 la 7 ani”, a declarat procurorul Mihaela Chicea.

Potrivit unui comunicat al IPJ Alba din iulie 2011, Calman fusese oprit de poliţişti, în 10 iulie 2011, la ora 4.10, aflat la volanul maşinii, pe o stradă din Teiuş. Nici atunci nu a suflat în aparatul etilotest, însă pentru că emana miros de alcool, a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Calman Gabor Zsolt a fost acuzat, în urmă cu câţiva ani, de omor calificat, după ce a fost implicat într-un scandal într-un local din Aiud. Instanţa de judecată a decis atunci achitarea lui Calman, pentru legitimă apărare.

Pentru cazul de faţă, Calman şi-a angajat deja apărători. Acesta va fi reprezentat în instanţă de Octavian Hârceagă şi Marius Crişan.

UPDATE: Potrivit inspectorului şef al ITM Alba, Dorel Fiţ, Ministerul Muncii este cel care va decide dacă adjunctul său va fi sau nu suspendat din funcţie. Acesta ne-a explicat că, joi dimineaţa, va face o adresă către IPJ Alba în care va solicita să i se comunice situaţia lui Calman Gabor Zsolt. În urma informaţiilor primite de la Poliţie, Fiţ se va adresa în scris Ministerului Muncii, care va lua măsurile ce se impun.

UPDATE, Ora 21.50: Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a dispus arestarea preventivă pentru 20 de zile a inculpatului Calman Gabor Zsolt, de profesie avocat, acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 24 de ore de la pronunţare. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE, Ora 22.16: Reprezentanţii IPJ Alba au emis un alt comunicat, în care prezintă din nou condiţiile în care Calman Gabor Zsolt a fost oprit de poliţişti şi alte detalii. Vă prezentăm comunicatul integral:

„La data de 9.11.2011, ora 3.05, poliţişti unei patrule aparţinând Poliţiei Municipiului Alba Iulia, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Alba Iulia, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Conducătorul acestuia nu a respectat semnalul poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea pe B-dul Horea, iar, la intersecţia cu Calea Moţilor, acesta a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac şi apoi cu gardul unui imobil fără a opri, nici de această dată, continuându-şi deplasarea.

Echipajele de poliţie aflate în teren au trecut la urmărirea lui, iar la intersecţia străzii Calea Moţilor cu strada Ştefan cel Mare autoturismul a fost blocat.

Conducătorul acestuia a fost identificat, în persoana lui C.G.Z., de 31 de ani, din municipiul Aiud, iar în urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, din data de 10.07.2011, pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma efectuării analizelor de laborator a rezultat că acesta avea în sânge o alcoolemie de 1,60 gr la mie la prima probă şi 1,45 gr. la mie  la cea de-a doua probă de sânge, luată la un  interval de o oră faţă de prima probă.

Pentru săvârşirea infracţiunilor descrise poliţiştii i-au întocmit lui C.G.Z. un dosar penal şi având în vedere calitatea sa, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în vederea efectuării cercetărilor.

Din verificările efectuate s-a stabilit că C.G.Z. avea permisul de conducere suspendat din data de 10.07.2011 şi mai era cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, constând în aceea că la data de 10.07.2011, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Teiuş, l-au depistat conducând pe drumurile publice un autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolice peste limita legală admisă, respectiv 1,25 gr. la mie, stabilită prin expertiză.

La data de 9.11.2011, s-a dispus conexarea celor două dosare penale şi având în vedere caracterul repetat şi pericolul social al faptelor săvârşite, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au formulat propunere de arestare preventivă a lui C.G.Z. , pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul suspendat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului produs ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni, fapte prev. şi ped. de art. 86 alin.2, 87 alin.1 (2 acte materiale) şi art.89 alin. 1 din OUG nr.195/2002, ultimele 2 infracţiuni fiind pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani, respectiv de la 2 la 7 ani închisoare.

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, acesta  fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Alba.”

Sursa foto: picasaweb

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. alex

    miercuri, 09.11.2011 at 18:08

    un betiv care bea pe banii nostri. harceaga asta nu e prof la 1 dec? baiatu asta harciaga incearca sa scape toti infractorii de puscarie sau mai lasa si la altii?

  2. stage

    miercuri, 09.11.2011 at 20:51

    din cauza betivor ca asta se ajung la accidente si oameni calcati in plin strada . Puscarie pentru voi .!!!

  3. gaga

    joi, 10.11.2011 at 00:40

    Asculta domne cum poate sa ii dea mandat de arestare 20 zile
    sa iii dea 15 ani cei daca este director de la ITM sa isi faca pedeapsa domne
    rusine nu vedeti cum sta si rade in poza?

  4. atti

    joi, 10.11.2011 at 10:03

    ESTE O RUSINE PENTRU FUNTIA, PENTRU UDMR SA PROPUNA ASTFEL DE IRESPONSABILI, PE BAZA DE CARNET DE PARTID , IN FUNCTI UNDE TREBUIE SA FI MODEST, SI PROFESIONIST, NU SA TE DAI IN SPECTACOL.ACUM INTELEG DE CE RAMANE UDMR IN COALITIE SI FACE DE RIUSINE MAGHIARI SINPLI SARACI, PENTRU ACESTI CLIENTI POLITICI PLIN DE BANI.RUSINE UDMR.ACESTE PERSONAJE SUNT MAI BINE INTELESI, SI AJUTATI DE CAT MILIOANE DE SARACI PENSIONARI ROMANI-MAGHIARI, TRADATI DE VOTUL UDMR.RUSINE.

    • anonimu

      sâmbătă, 12.11.2011 at 18:21

      lasa ma atti ca si udemereu si peneleu si pedeleu are dinastia asca ca mergi la vot

  5. Pingback: Calman Gabor Zsolt, arestat pentru 20 zile, are în continuare sprijinul UDMR: “Nu am luat în considerare propunerea unui alt director la ITM Alba” | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax