Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inspectorul AFM Andrea Burcuş Săvulescu, ARESTATĂ preventiv, pentru luare de mită. Tribunalul Alba a admis propunerea DNA

Publicat

judecart

tribunal albaTribunalul Alba a admis miercuri propunerea formulată de DNA Alba Iulia, de arestare preventivă a inculpatei Andrea Hannelore Burcuş Săvulescu. Reamintim că aceasta este acuzată de luare de mită de la un om de afaceri din judeţul Alba.

Burcuş-Săvulescu va sta în arest preventiv până în 29 aprilie, dacă hotărârea Tribunalului Alba rămâne definitivă. Inculpata a contestat însă decizia la Curtea de Apel Alba Iulia.

Minuta hotărârii pronunţate în acest caz de Tribunalul Alba:

“Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie/ Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, cu privire la inculpata Burcuş Săvulescu Hannelore Andrea, şi în consecinţă: În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei pe o perioadă de 30 zile, de la data de 31.03.2016 până la 29.04.2016, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpată şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi 30.03.2016, ora 14:30”.

Reamintim că Andrea Hannelore Burcuş Săvulescu, inspector fiscal în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu, a fost reţinută de procurorii DNA Alba Iulia, după ce a fost prinsă în flagrant cu mită de 10.000 de lei. Potrivit DNA, aceasta ar fi pretins 10% „comision” dintr-o sumă constatată ca obligaţie fiscală după un control AFM la o firmă din Alba. 

În 15 martie ar fi primit de la denunţătorul în acest caz 20.000 de lei, iar marţi, 29 martie, procurorii au găsit asupra acesteia suma de 10.000 de lei după un flagrant.

Vezi Inspector fiscal de la Administraţia Fondului de Mediu, REŢINUT de DNA Alba Iulia. Andrea Hannelore Burcuş Săvulescu a fost prinsă luând mită de la un om de afaceri din Alba

Potrivit DNA, acuzaţiile au legătură cu un control AFM făcut începând cu data de 23 noiembrie 2015, la o societate comercială din județul Alba. Inspectorul i-ar fi spus reprezentantului firmei că îi poate scădea, din calcul, obligaţia fiscală stabilită la peste 700.000 de lei la jumătate, dacă primeşte 10% din diferenţa calculată. A primit 30.000 de lei în două tranşe, ultima, de 10.000 de lei, fiind şi suma pe care au găsit-o asupra ei, în 29 martie, după un flagrant.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax