Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Instituţia Prefectului Alba: Augustin Drăguţ nu mai e primar la Ocna Mureş. Candidatul PDL, Silviu Vinţeler, şi-a pierdut funcţia de la Noşlac

Publicat

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au confirmat, luni, încetarea mandatului de primar al lui Augustin Drăguţ la Ocna Mureş. Acesta este candidatul PNL pentru Primăria din localitate, după ce a câştigat mandatul prezent din partea PNŢCD. În urma unor sesizări privind părăsirea de către acesta a partidului pe listele cărora a devenit primar, Prefectura Alba a luat act de pierderea funcţiei de edil şef. Într-un alt caz, de la Primăria Noşlac, autoritatea judeţeană a precizat că a luat act de demisia primarului Silviu Vinţeler, care este candidatul PDL la Primăria Ocna Mureş.

Vă prezentăm comunicatul Instituţiei Prefectului Alba:

„Prin Ordinul nr. 93/2012, Prefectul judeţului Alba a luat act de încetarea înainte de termen a mandatului de primar al oraşului Ocna Mureş al domnului Drăguţ Augustin Iosif, ales în 2008 din partea PNŢCD. Acest fapt survine în urma referatului întocmit de secretarul oraşului Ocna Mureş, la care a fost anexată declaraţia de acceptare a candidaturii la funcţia de primar a domnului Drăguţ Augustin Iosif în calitate de membru al Partidului Naţional Liberal.

Având în vedere dispoziţiile Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, potrivit căreia calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul pierderii, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, precum şi dispoziţiile Legii nr. 14/2003, legea partidelor politice, potrivit căreia un cetăţean român nu poate face parte în acelaşi timp din două sau mai multe partide politice, iar înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior, prefectul judeţului Alba a emis ordinul prin care constată încetarea mandatului primarului, în temeiul art. 16 din Legea 393/2004. Trebuie precizat că un astfel de ordin poate fi emis doar pe baza referatului secretarului unităţii administrative respective, însoţit de documentele legale justificative.

Acesta nu este singurul ordin de constatare a încetării mandatului unui primar, pentru că prin Ordinul nr. 88/2012, prefectul judeţului Alba a luat act de încetarea înainte de termen a mandatului de primar al comunei Noşlac exercitat de către domnul Vinţeler Silviu, ca urmare a demisiei sale din această funcţie.

<Având în vedere faptul că începând de mâine, 8 mai 2012, candidaturile la funcţia de primar într-o unitate administrativ-teritorială, înregistrate la birourile electorale de circumscripţie, rămân definitive, voi solicita prin adresă a prefectului, tuturor secretarilor acestor unităţi, să verifice dacă mai există primari în funcţie care cad sub incidenţa prevederilor Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali şi ale Legii nr. 14/2003, legea partidelor politice şi să se conformeze prevederilor legale în vigoare. În acest fel se pune punct speculaţiilor unor forţe politice aflate în campanie electorală>, a declarat prefectul Ştefan Bardan.”

Citeşte aici mai multe despre cazul primarului de la Ocna Mureş.

La Noşlac, Silviu Vinţeler şi-a dat demisia acum o lună, pentru a candida pe listele PDL la Primăria Ocna Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax