Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Instituția Prefectului: „La referendum, votul se poate exprima la orice secție de votare de pe teritoriul țării sau din străinătate

Publicat

cj alba prefectura

Instituția Prefectului Alba a transmis noi informații cu privire la referendumul național din data de 29 iulie, organizat pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Cetățenii pot să își exprime votul de la orice secție din țară, spre deosebire de alegerile locale, când aceștia au trebuit să se prezinte la secția din cartierul unde locuiesc. De asemenea, pentru exprimarea votului, aceștia trebuie să prezinte un act de identitate valabil, adică o carte de identitate, buletin de identitate sau carte de identitate provizorie.

„Spre deosebire de alegerile locale, unde se putea vota doar în cadrul secțiilor de votare arondate domiciliului, cu ocazia referendumului național organizat pentru demiterea Președintelui României, votul se poate exprima la orice secție de votare de pe teritoriul național, precum și la secțiile de votare organizate în acest sens, în străinătate”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Alba.

Conform art.37 din Legea 3/2000, „Accesul participanților la referendum în sala de vot se face în serii corespunzătoare numărului cabinelor. Fiecare participant va prezenta, biroului electoral al secției de votare, actul de identitate sau adeverința care ține loc de act de identitate. Biroul electoral, după verificarea înscrierii în lista electoralã sau după înscrierea în lista electorală suplimentară prevăzută la art 21, va înmâna participantului buletinul de vot și ștampila cu mențiunea Votat, în vederea exprimării opțiunii personale”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului.

Prefectul judetului Alba, Dan Coriolan Simedru, adresează tuturor cetățenilor cu drept de vot din judet, invitația și îndemnul de a participa la Referendumul din 29 iulie pentru a-și exercita acest drept democratic.

În județul Alba, au fost amenajate 437 de secții de votare pentru referendum. Vedeți AICI unde sunt amplasate și cine sunt președinții secțiilor de votare din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax