Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Instituțiile publice vor accepta, de anul viitor, copii conforme cu originalul, în locul celor legalizate. Măsură pregătită de Guvern

Publicat

acteDe anul viitor instituțiile publice vor trebui să accepte copii conforme cu originalul, în locul copiilor legalizate, după o serie de documente solicitate persoanelor fizice sau firmelor,  conform unei decizii pregătite de Guvern.

Măsura este necesară pentru procedurile de furnizare a serviciilor publice, care au repercusiuni directe asupra cetățenilor, își motivează decizia Guvernul, care s-a angajat, printr-o ordonanță de urgență adoptată anul acesta, să simplifice procedurile la nivelul administrației publice centrale.

Prin urmare, în cuprinsul mai multor hotărâri de Guvern, care prevăd norme de furnizare a serviciilor publice, sintagma ”copii legalizate” va fi înlocuită cu sintagma ”copii certificate conform cu originalul de către funcționarul competent”.

Astfel, autoritățile nu vor mai putea cere, în cadrul acestor servicii, cetățenilor și firmelor copii legalizate la notar, fiind suficient ca solicitanții să prezinte funcționarului public doar documentul original, însoțit de o simplă copie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax