Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Interlop din Alba Iulia dat în urmărire internaţională, condamnat definitiv într-un dosar de corupţie de la Penitenciarul Aiud

Publicat

Unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Alba, Raul Rus, zis Pricu, dat în urmărire internaţională, a primit pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa definitivă aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care s-a pronunţat joi în dosarul de corupţie în care a fost judecat şi fostul medic şef de la Penitenciarul Aiud, Vasile Duda. Acesta din urmă a fost condamnat tot la patru ani de închisoare, însă cu suspendarea executării pedepsei.

Înalta Curte a păstrat decizia Curţii de Apel Bucureşti în acest dosar, din decembrie 2012, în ceea ce priveşte perioadele de condamnare la închisoare, însă a modificat pedepsele complementare şi accesorii. Li s-a interzis inculpaţilor doar dreptul de a fi aleşi şi de a ocupa o funcţie care presupune exercitarea autorităţii de stat.

Lista inculpaţilor îi cuprinde pe Mirel Vasile Duda, medic şef al Penitenciarului Aiud, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită; Sorin Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul Penitenciarului Aiud, acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită; Ionel Marin, care este acuzat de dare de mită, Raul Nicolae Rus, fost Hancheş (zis Pricu), judecat pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită şi Marian Stanciu, acuzat de complicitate la infracţiunea de dare de mită. Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA la începutul anului 2012.

Raul Rus, fost lider al lumii interlope din Alba Iulia, a primit pedeapsa de 4 ani cu executare. Mai are un rest de 1.200 de zile dintr-o condamnare anterioară, în care a fost eliberat condiţionat. Mirel Vasile Duda a primit 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani. Aceeaşi pedeapsă a fost aplicată şi în cazul lui Sorin Gabriel Moldovan, în timp ce Ionel Marin a fost condamnat la pedeapsa finală de 4 ani cu executare. Inculpatul Marian Stanciu a primit doi ani cu executare.

Faptele inculpaţilor

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada mai-iunie 2010, Mirel Vasile Duda în calitate de medic şef al Penitenciarului Aiud, a pretins şi primit de la Ionel Marin suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată.

Inculpatul Ionel Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată. Banii au fost remişi prin intermediul inculpaţilor Sorin Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul aceluiaşi penitenciar şi Raul Nicolae Rus.

„La rândul său, inculpatul Marian Stanciu i-a înlesnit lui Ionel Marin legătura cu Sorin Gabriel Moldovan şi Raul Nicolae Rus cunoscând intenţiile lui Ionel Marin şi asigurându-se de colaborarea lor. În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpatului Mirel Vasile Duda“, se afirmă într-un comunicat de presă al DNA.

Pricu îi cunoştea pe angajaţii Penitenciarului Aiud având în vedere că a stat aici închis mai bine de patru ani. Raul Rus este judecat pentru infracţiuni de crimă organizată în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”. Judecătorii din Alba au emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă. Este căutat de peste un an de zile în străinătate.

Reamintim că pe numele lui Raul Rus (Pricu) este emis mandat internaţional de arestare în Dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”, pentru infracţiuni de criminalitate organizată (proxenetism şi trafic de persoane). Din datele de pe Facebook, acesta s-ar afla în străinătate, iar una dintre locaţiile ce apăreau pe pagina sa de socializare era Dallas, SUA.

Citeşte şi

101 cei mai căutați SUSPECȚI și INFRACTORI din Alba. LISTA persoanelor date în URMĂRIRE națională și internațională de Poliție

NOILE CODURI, PENAL și de PROCEDURĂ PENALĂ, au intrat vigoare din 1 februarie 2014. S-a redus limita maximă a pedepsei la mai multe infracțiuni

Efectele NOILOR CODURI: Peste 100 de deținuți de la Penitenciarul Aiud ar putea primi pedepse mai mici sau ar putea fi eliberați

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. mda..

    vineri, 31.01.2014 at 19:54

    O sa-i cam pupati picioarele

  2. D.FLORIN

    vineri, 31.01.2014 at 22:29

    dupa cate a facut prea putin? trebuia vre-o 15 ani ….

    • bombu

      sâmbătă, 01.02.2014 at 01:42

      sa ne-o *** si mie si lui fataraule

  3. Secret

    sâmbătă, 01.02.2014 at 02:13

    era si timpu, isi merita pedeapsa pentru ca se crede prea sus si nu e si cazul in fine… o sa fii prins cat de curand si vei plati pentru faptele tale si cele care nu ai fost prins si celelalte !

  4. bad boy

    sâmbătă, 01.02.2014 at 13:21

    Ce ma enerveaza ziarele astea,vorbesc tot aiurea!!!Ce mandat de arestare international mai desteptilor,cand ala nu apare in lista de pe pagina interpolului cu urmăriți?Si degeaba ziceti ca e „cautat”,pt ca politia romana nu isi prea da interesul sa-l prinda,iar in strainatate politia nu e interesata de el daca nu apare pe pagina de urmarit „international”,il cam sufla de praf :-))))

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 01.02.2014 at 13:37

      cauta la raul hanches ( este noul nume a lui pricu)- raul rus este numele vechi pe care il stie toata lumea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax