Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Interlopul Marius Florin Necreală din Alba Iulia, condamnat la trei ani închisoare, pentru vătămare corporală gravă şi ultraj. A fost transportat la Penitenciarul Aiud

Publicat

arestat_catuseInterlopul Marius Florin Necreală (40 de ani) din Alba Iulia a ajuns după gratii. Instanţa l-a condamnat la trei ani de închisoare, pentru vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice. Poliţiştii l-au reţinut joi şi l-au transportat la Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Potrivit IPJ Alba, joi, 17 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-au depistat şi reţinut pe N.M.F., de 40 de ani, din Alba Iulia, posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis la data de 17.11.2016 de Judecătoria Alba Iulia.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice. Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Reamintim că în martie 2008, la un cazino din Alba Iulia s-a produs un scandal, în care au fost implicate două găşti de interlopi. Bătaia a ”implicat” pietre, cuţite şi săbii şi a fost înregistrată de camerele de luat vederi ale mall-ului. Mai multe persoane implicate în scandal au ajuns la spital.

Prima decizie a fost pronunţată după şapte ani şi jumătate, în 17 noiembrie 2016. Găştile care s-au bătut atunci provin din aşa zisele grupări ”Sibişean” şi ”boxerii”. Au fost trimişi în judecată Silviu Buta, Adrian Bălan zis Bălănel, Constantin Anghel, Mihai Marius Pătruţ (fost Bercea), Marius Florin Necreală, Cosmin Tiberiu Takacs (fost Barac), Paul Poşa (fost Anghel). Instanţa a consemnat intervenţia prescrierii penale în legătură cu unele infracţiuni şi a aplicat condamnări la închisoare cu suspendare condiţionată pentru şase inculpaţi. Singurul condamnat la închisoare cu executare este Marius Florin Necreală care a primit 3 ani în regim de detenţie. Necreală provine din gruparea ”Sibişenilor”, fiind judecat şi în mega-dosarul privind infracţiuni de criminalitate organizată al acestei grupări, în care a fost, însă, achitat. Mihai Marius Pătruţ, un alt fost membru al grupării Sibişean, condamnat anterior la 3 ani cu executare, a primit în acest dosar 2 ani cu suspendare condiţionată. Takacs Cosmin Tiberiu şi Silviu Buta au primit fiecare câte 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare. La 2 ani de închisoare cu suspendare au mai fost condamnaţi Silviu Buta, Adrian Bălan şi Poşa Paul. Adrian Bălan a fost judecat şi condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, în care a recunoscut comiterea faptelor.

Marius Necreală şi Takacs Tiberiu sunt cerecetaţi în prezent de DIICOT Timiş, sub control judiciar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi furt de utilaje agricole din Franţa. În 9 iunie 2016, procurori DIICOT şi poliţişti de la BCCO au derulat 30 de percheziţii în judeţele Alba (10 percheziţii), Timiş, Bihor, Hunedoara, Prahova, Arad, Bacău şi Suceava, la persoane ce au constituit o grupare infracţională suspectată de furt de utilaje agricole din Franţa. Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că mai multe persoane de cetăţenie română din judeţele Timiş şi Alba au constituit un grup infracţional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – în special tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României şi vândute la o valoare modică. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro. În cauză se efectuează cercetări faţă de 17 suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, divulgarea informaţiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire, favorizarea făptuitorului.

Vezi şi Interlopi din ALBA şi alte judeţe, cu mandate de AREST preventiv, după percheziţiile în noul dosar al utilajelor furate din Franţa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax