Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INVAZIA de ŞERPI din comuna Pianu pare fără soluție. Primarul: „Nu am avut niciodată așa de mulți și de variați”

Publicat

pianu Problema „invaziei” de șerpi din comuna Pianu pare fără rezolvare. Deși au anunțat public intenția de a contracta o firmă specializată în combaterea reptilelor, până în acest moment, primăria nu a primit nicio ofertă serioasă. „Situația este destul de neplăcută. Apar în curțile oamenilor și chiar și pe stradă. Sunt mai mulți și mai variați”, spune primarul Marin Petruse.

Ca în fiecare vară, satele din comună, în special Pianu de Sus și Strungari, se confruntă cu o creștere a numărului de reptile, în special a șerpilor. Anul acesta, totuși situația pare scăpată de sub control. Primarul comunei spune că anul acesta au apărut mai multe specii și nu știe dacă sunt sau nu veninoși.

„Sunt trei tipuri pe care i-au observat. Sunt unii verzi de pădure, unii galbeni mai mari și cei negri, care mai apăreau și în alți ani. Am mai avut șerpi în comună, dar așa de mulți și de variați ca și în acest an nu s-a mai întâmplat niciodată”, spune primarul.

Până în prezent, nu au fost cazuri de oameni mușcați de aceste reptile, potrivit lui Marian Petruse, însă simpla lor prezență creează disconfort. Apar în grădinile oamenilor, în curți și pe străzi.

Deși primăria a anunțat intenția de a contracta o firmă care să rezolve această problemă, se pare că piața din România duce lipsă de astfel de servicii.

„Nu a venit nimeni. M-au sunat unii din Ploiești, să ne întâlnim. Eu le-am spus că nu avem ce să ne vedem, să vină la primărie și să rezolve problema. Nu vreau să cumpăr eu substanțe și, în cazul în care nu funcționează, să mi se spună că nu le-am folosit corespunzător. Căutăm o firmă care să aibă și personal pentru a rezolva problema. Eu nu vreau să devin ucigător de șerpi, vreau să găsim o soluție, o sustanță care să îi gonească”, mai spune primarul.

Acesta consideră că una din cauzele care ar fi determinat înmulţirea apariţiilor de şerpi ar fi pășunile lăsate necurățate de ciobani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax