|

Investiție de 50 milioane euro: Companie belgiană, interesată să deschidă o fabrică în Parcul Industrial Cugir

 

Directorul General al PIC, Emil Muntean

O firmă belgiană este interesată să deschidă o afacere în Parcul Industrial Cugir (PIC).

Directorul general al PIC, Emil Muntean, a primit recent vizita unui important investitor belgian, care produce elemente de transmisie pentru industria constructoare de automobile. Săptămâna trecută a fost a doua rundă de negocieri, prima întâlnire dintre firma belgiană şi conducerea PIC având loc în luna noiembrie a anului trecut.

„Investiţia care se doreşte a fi demarată în România este de aproximativ 50 de milioane de euro. În contextul viitoarelor negocieri în ceea ce priveşte închirierea sau concesiunea terenurilor, am solicitat respectivei societăţi să ne prezinte toate dorinţele pe care le au, investiţia pe care vor să o realizeze şi  valoarea ei, precum şi numărul locurilor de muncă preconizate”, a precizat Emil Muntean.

Forţa de lucru calificată şi scutirea de la impozite, un rol important în alegerea locaţiei pentru investiţie

Investitorul belgian s-a orientat către Cugir datorită faptului că aici există deja două mari firme cu acelaşi obiect de activitate, şi anume „Star Transmission” Cugir  şi SC „Nova Modul”, aspect care-i oferă garanţia că va avea forţa de lucru calificată pentru a produce piesele dorite.

Potrivit afirmaţiilor directorului general, Emil Muntean, pe lângă acest aspect, un rol important îl au facilităţile oferite de Parcul Industrial Cugir: „Putem spune că Parcul Industrial Cugir prezintă o atractivitate pentru investitori,  datorită scutirii de taxe şi impozite pe terenuri, precum şi datorită faptului că asigurăm toată infrastructura de care este nevoie pentru dezvoltarea afacerilor şi mă refer la alimentare cu energie electrică, gaze naturale, apă şi canalizare. Datorită faptului că am reuşit, prin investiţii majore, să ne facem reţele de distribuţie proprii, la momentul de faţă, Parcul Industrial Cugir este capabil să ofere aceste facilităţi la preţuri concurenţiale şi de cea mai bună calitate”.

Directorul PIC a precizat că singurul inconvenient în negocierea cu investitorul belgian o reprezintă suprafaţa solicitată: „Şi în întâlnirea de acum şi în cea din noiembrie le-am prezentat obiective şi terenuri pe care le propunem pentru a fi viitoarea locaţie a acestei societăţi. Suprafaţa pe care ei o solicită este de 2 hectare, hala de producţie propunându-se a avea 5.000 metri pătraţi. La momentul de faţă, societatea noastră nu are disponibilă această suprafaţă, însă în strategia de dezvoltare şi funcţionare a parcului, aprobată de Consiliul Judeţean, în calitate de AGA, am prevăzut o extindere a PIC prin cumpărarea de terenuri în imediata vecinătate, tocmai pentru a le oferi potenţialilor investitori.”

URL scurt: http://alba24.ro/?p=20963avatar Publicat de pe 7 aprilie 2011 şi actualizat pe 7 aprilie 2011.
Publicat în Business news, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Investiție de 50 milioane euro: Companie belgiană, interesată să deschidă o fabrică în Parcul Industrial Cugir”

  1. nu vine nimeni sa investeasca.din cand in cand cate un papagal platit din bani publici arunca cate un articol in presa sa justifice existenta sa. acum aflu ca avem parc industrial la cugir…un parc fara investitori.

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI