Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiție de peste 2 milioane de lei în satul Colibi din comuna Ohaba. CJ Alba finanțează construirea unui pod nou de beton

Publicat

Pe DJ 107, respectiv în satul Colibi din comuna Ohaba se va construi în acest an un nou pod de beton, cu o lungime de 30,10 metri. Consiliul Județean Alba va aloca pentru această investiție 2.188.173 lei, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 6 luni și 3 săptămâni. Podul va avea o lățime de 10,80 m, iar partea carosabilă de 7,8 m. Din 2004 și până în prezent circulația se desfășoară pe un pod provizoriu, care conform documentației tehnice trebuia dezafectat după opt luni, perioada în care se construia podul nou din beton armat.

Podul este situat în satul Colibi, la kilometrul 22+ 850 pe DJ 107, care leagă Alba Iulia (DN1) de Teleac – Hăpria – Straja – Berghin – Colibi – Secășel – Cergău Mare – Veza – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Șona – Jidvei – Sântămărie – Cetatea de Baltă – limită județul Mureș.

În perioada 2002-2003 a fost întocmit și aprobat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru pod. Lucrările proiectate prin studiul de fezabilitate au constat în realizarea unui pod provizoriu și a acceselor la el din DJ 107 care să asigure circulația pe perioada executării podului nou, demolarea podului existent de lemn și construirea podului nou din beton armat pe amplasamentul vechiului pod.

Pentru asigurarea acceselor din DJ 107, în 2004 s-a executat podul provizoriu și s-a demolat podul din lemn. Astfel că de zece ani circulația se face pe podul provizoriu, care, conform documentației tehnice, trebuia dezafectat după opt luni, perioada în care se construia podul nou din beton armat.

Podul va avea o lungime de 30,10 m, cu lățimea de 10,80 m, iar partea carosabilă de 7,8 m și lățimea trotuarului va fi de 2×1,25 m. Lungimea parapaeților de siguranță va fi de 2×48 m, iar aceleași dimensiuni vor fi și la parapeții pietonali.

Podul asigură traversarea râului Secaș, un afluent de stânga al Târnavei, în care se varsă mai în amonte față de satul Mihalț.

Consilierii județeni vor vota joi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Pod pe DJ 107, km 22+850, localitatea Colibi, județul Alba”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax