Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Investiţii la spitalul din Aiud: Aproape 500.000 de lei pentru aparatură performantă şi lucrări de modernizare

Publicat

Aflat sub administrarea directă a administrației locale din Aiud, spitalul municipal va beneficia în acest an de infuzia a aproape 500.000 lei pentru plata unor lucrări de modernizare și dotare cu aparatură performantă.

În cadrul ultimei ședințe ordinare ce a avut loc în această săptămână, consilierii locali ai municipiului Aiud au aprobat bugetul și lista de investiții propusă de conducerea instituției medicale aiudene, alocând pentru capitolul investiții suma de 493.000 lei.

În aceste condiții, conducerea executivă a spitalului aiudean va putea să continue lucrările de reabilitare termică a clădirii pentru care va cheltui suma de 70.000 lei.

În acest an, peste 75% din suma alocată investițiilor va fi cheltuită pentru dotarea cu aparatură performantă. Astfel, începând cu anul 2013 beneficiarii serviciilor medicale din municipiul Aiud și nu numai vor putea beneficia de un aparat modern pentru efectuarea rapidă și precisă a analizelor, aparat pentru care este alocată suma de 67.000 lei, un videogastroscop având o valoare de 70.000 lei, un sistem ultraperformant de examinare și diagnosticare a colonului în valoare de 71.100 lei, un sistem videoendoscopic având o valoare de cumpărare de 57.200 lei și un aparat pentru sterilizarea instrumentarului sălilor de operație pentru care se vor cheltui alţi 70.000 lei.

Medicii și conducerea spitalului aiudean au afirmat că aceste investiții au devenit absolut necesare în procesul de asistență medicală și că sunt doar o parte din cele pe care și le-au propus.

Dorel Lazăr

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax