Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ioan Dîrzu, Radu Coclici și Ovidiu Jidveian, cei mai probabili candidați ai PSD Alba la alegerile parlamentare. Vezi pe ce colegii

Publicat

Invitat la „Testul de Sinceritate” Alba24.ro, preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian a dezvăluit numele politicienilor social-democraţi din judeţ care şi-au exprimat intenţia de a candida pentru funcţii în Parlament. Potrivit declaraţiilor acestuia, în timpul întâlnirii din Deltă, cu liderii USL, nu au fost nominalizaţi candidaţi, ci doar decise colegiile între cele trei partide din alianţă, iar cei care doresc un loc de parlamentar vor trece prin sondaj de opinie derulat la nivelul organizaţiilor judeţene.

Dintre numele menţionate de Ovidiu Jidveian, amintim pe cel al preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, al preşedintelui PSD Roşia Montană, Virgil Nariţa, pe colegiul Munţii Apuseni şi al deputatului în funcţie Radu Coclici (colegiul Aiud-Ocna Mureş). În cazul aplicării protocolului de colaborare cu UNPR, senatorul Nicolae Dobra poate candida din nou pe zona Sebeş-Blaj.

„UNPR va avea candidaţi în ţară, probabil inclusiv în Alba, pe locurile destinate PSD. Dacă, în ecuaţia naţională, UNPR solicită loc în Alba, suntem obligaţi să respectăm acordul. Şi organizaţia judeţeană PSD Alba are un cuvânt de spus, candidaţii trebuie să fie suspuşi unui sondaj, chiar şi telefonic, să vedem unde stăm, este important să ne păstrăm poziţia în preferinţe (USL). Nu s-a stabilit împărţirea judeţeană în USL pe funcţii”, a declarat Ovidiu Jidveian.

Din declaraţiile social-democratului, Ioan Florea, vicepreşedintele PSD Alba nu şi-a exprimat intenţia de a candida la alegerile parlamentare, însă a fost amintit „un coleg de la Cugir”, a cărui nominalizare va fi făcută în perioada următoare.

În ceea ce priveşte opţiunea personală, Jidveian a reamintit că-l interesează un post de deputat fie în zona Alba Iulia, fie la Sebeş-Blaj.

„Eu mi-am manifestat dorinţa mai demult. Vreau să-mi ofer o nouă şansă, data trecută am pierdut la mustaţă. M-am maturizat ca om politic. Îmi doresc să candidez într-un colegiu în care sunt cunoscut, nu vreau să mă bazez doar pe scorul politic, ci pe impactul meu ca persoană, pe ceea ce am făcut în ultimii ani. Acesta ar fi colegiul Alba Iulia. Dacă partidul şi protocolul USL stabileşte că parlamentarul în funcţie candidează, mă reorientez, chiar şi pentru colegiul Blaj-Sebeş ar fi o opţiune”, a spus Ovidiu Jidveian. În opinia sa, fiecare om politic care doreşte să intre în Parlament ar trebui să aleagă o zonă a judeţului unde acesta este cunoscut, pentru a putea rezolva problemele cetăţenilor. Acesta susţine că are deja acceptul liderului Victor Ponta pentru candidatura la un post în Legislativ, însă urmează să se stabilească, prin sondaj, care este notorietatea sa în rândul electoratului.

„Este un termen până la care trebuie să verificăm cine are cele mai multe şanse. După 1 octombrie, putem să oferim candidaţilor posibilitatea să intre în pre-campania electorală. USL are şanse să câştige patru posturi de parlamentari, dintre care unul de senator”, a mai spus reprezentantul PSD Alba Iulia.

Vezi aici „Testul de sinceritate” cu Ovidiu Jidveian şi moderatorul Dan Lungu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. viorel

    marți, 25.09.2012 at 19:51

    un nesimtit mai mare ca radu coclici nu ati gasit? poate ca nimereati unul care era macar spalat.

  2. doru

    miercuri, 26.09.2012 at 17:07

    pas parol!..altii ! ..astia nu e buni!!

  3. Pingback: Testul de Sinceritate: Ovidiu Jidveian vorbește despre candidații PSD la Parlamentare. Vezi cine vrea să candideze pe colegiul Sebeș-Blaj | Sebeş24

  4. alabalaportocala

    vineri, 23.11.2012 at 13:16

    subscriu la cele spuse de viorel si doru…si mai umbla si cu ce nu trebuie coclici asta…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax