Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, declarații după demisia de la conducerea PSD Alba: „Nu m-a mulțumit rezultatul alegerilor”

Publicat

IMG_0571 Deputatul Ioan Dîrzu a explicat, vineri, decizia de a demisiona de la conducerea PSD Alba, în urma rezultatelor slabe pe care organizaţia le-a obţinut la alegerile locale din 5 iunie. Acesta a transmis că rezultatul de 26 la sută nu l-a mulțumit, fiind totodată de părere că Alba este cel mai „greu” județ din România pentru Partidul Social Democrat. De asemenea, Dîrzu a susținut că, probabil, pretențiile pe care le are PSD-ul la nivel central sunt mult mai mari, inclusiv pentru organizațiile din Ardeal.

Într-o conferință de presă susținută vineri, 1 iulie, la sediul PSD Alba, Ioan Dîrzu a transmis că, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, desfășurat joi, 30 iunie, la Târgoviște, s-au discutat mai multe aspecte, printre care politica de alianțe și modul în care se va merge în alegerile din toamnă.

„S-au luat în discuție și mai multe organizații, și cu rezultate mai slabe și cu rezultate mai bune, unde nu au fost foarte eficienți din punct de vedere electoral. Eu am considerat că în baza unui target de 30 la sută, pe care organizația PSD Alba și l-a asumat, eu mi-am depus mandatul considerând că rezultatul de 26 la sută nu m-am mulțumit. Urmează ca în perioada imediat următoare Biroul Permanent Național să decidă un interimat al organizației PSD. Până la acea dată, probabil că voi asigura interimatul. Imediat după nominalizarea persoanei care să conducă interimar organizația PSD, voi continua activitatea de parlamentar, voi sta la dispoziția organizației cu tot ceea ce pot, cu experiența pe care o am”, a spus Ioan Dîrzu.

Ioan Dîrzu este convins că viitorul președinte intermediar al organizației județene va continua lucrurile bune și va veni și cu măsuri de elan, de „refresh”. „Probabil pretențiile pe care le are PSD-ul la nivel central sunt mult mai mari inclusiv pentru organizațiile din Ardeal”, a mai transmis Ioan Dîrzu.

„La comitetul executiv s-au premiat aproximativ 50 de primari PSD, care au obținut rezultatele cele mai bune. Eu am făcut propunerea ca viitorul președinte al organizației PSD Alba să fie colegul Gheorghe Damian. Dânsul a spus că refuză această funcție, având alte priorități și obiective. Este de înțeles, este un primar aplecat asupra problemelor pe care le gestionează foarte bine în comunitatea locală, dar și cele din Asociația Comunelor, unde cu siguranță munca pe care o face este mult mai vizibilă decât munca unui președinte județean de partid”, a spus Ioan Dîrzu.

Acesta a spus că își dorește ca organizația să nu se destructureze, să rămână unită, iar acest rol îi va reveni președintelui interimar. Puterea de decizie pentru numirea unui președinte interimar o are Biroul Permanent Național, ținând cont de propunerile venite din județ.

„Din punctul meu de vedere sunt mulțumit de mandatele de președinte al organizației județene. Mi-a trebuit 8 ani de zile să iau un partid prăbușit de la 13,4 la sută și să-l aduc la peste 26 la sută. Trebuie să vină omul care să să asigure echilibrul și să nu pornească disensiuni. Cred că este cel mai greu județ din România din punct de vedere al PSD-ului. Rămân alături de PSD, rămân alături de viitorul președinte interimar. Cu siguranță o să fiu la fel de vehement împotriva celor care administrează rău județul și municipiul”, a mai spus deputatul Ioan Dîrzu.

Referitor la o posibilă numire ca președinte interimar a europarlamentarului Victor Negrescu, Ioan Dîrzu a spus că ar fi o soluție provizorie și totodată ar fi un efort pe care acesta l-ar face, efort care nu l-ar avantaja. „Ar fi o responsabilitate pe care ar putea să i-o dea Biroul Permanent Național”, a transmis Ioan Dîrzu.

Ioan Dîrzu a mai transmis că dorește să își continuie activitatea la Camera Deputaților, într-un nou mandat. De profesie medic veterinar, acesta a ocupat funcția de președinte al Organizaţiei Judeţene Alba a PSD din anul 2008.

Vezi şi Ioan Dîrzu şi-a dat DEMISIA de la conducerea PSD Alba. LISTA scurtă a celor care ar putea prelua funcţia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax