Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Întrebări privind oportunitatea comemorării patriotului Ion Arion cu prilejul Centenarului, adresate ministrului Culturii

Publicat

ioan dirzuDeputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a preluat inițiativa lansată de către primarul orașului Teiuș și a adresat câteva întrebări ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, privind oportunitatea comemorării patriotului Ion Arion cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

„Am primit recent o petiție din partea primarului orașului Teiuș cu privire la oportunitatea comemorării patriotului Ion Arion cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

La data de 30 noiembrie 1918, în gara orașului Teiuș, cădea sub gloanțele gărzii maghiare un tânăr care purta în suflet și simțiri, spre Marea Adunare de la Alba Iulia, idealul Marii Uniri – stegarul Ion Arion din comuna Iara, sat Agiș. Evenimentul a aprins puternic spiritele și a fost consemnat în presa vremii, cu toate implicațiile generate de acestea.

Comunitatea și administrația din Teiuș își doresc ca aceast eveniment al istoriei oastre naționale să fie serbat cu ocazia Centenarului. De asemenea, comunitatea locală își dorește ca orașul Teiuș să fie sprijinit de către Guvern, în sensul formulat prin petiția adresată de către primar, pentru desfășurarea unor activități și proiecte dedicate Centenarului.

Ținând cont de cele descrise, dar și de petiția semnată de către primarul orașului Teiuș și atașată prezentei întrebări parlamentare, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

1. Poate Guvernul României să finanțeze acțiunile desfășurate în scopul comemorării patriotului Ion Arion?

2. Ce alte tipuri de acțiuni și proiecte vor fi finanțate de către Guvern, pentru orașul Teiuș, cu prilejul evenimentelor legate de Centenarul Marii Uniri?”, a transmis deputatul Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax