Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu: Ministerul Sănătății va desfășura controale în teritoriu, după intrarea în vigoare a reducerii prețurilor la medicamente

Publicat

ioan darzu

ioan dirzu În cadrul conferinței de presă PSD, deputatul Ioan Dîrzu a anunțat că Miniserul Sănătății va desfășura controale în teritoriu, la diverse farmacii din țară, odată cu reducerea de preț la medicamente cu 20%.

Deputatul PSD Alba spune că despre acest aspect s-a discutat  în cadrul unei întâlniri la care a paricipat alături de ministrul Sănătății, Nicoale Bănicioiu și alți colegi de partid.

Membrii PSD au sugerat cu ocazia controalelor să fie recoltate și probe de medicamete, care să fie duse la verificare la laboraoare, astfel ca prospectul să „bată” cu ceea ce conțin pastilele.

Citește și Sondaj Alba24 în FARMACIILE din Alba Iulia: Vezi unde sunt cele mai SCUMPE MEDICAMENTE din oraș înainte de „marea ieftinire” »

„Trebuie să verificăm și calitatea acestor medicamente să ne bucurăm că luăm medicamente cu 20% mai ieftine, dar substața activă să fie cu 50% mai slabă.

Colegii din PSD au recomandat ca aceste controale să se facă cu recoltarea de probe și trimiterea la un laborator specializat de verificare a ceea ce scrie pe cutia de medicamente să fie și în conținutul respectiv”, a spus deputatul PSD Alba.

Reamintim că potrivit unei hotărâri luate de Ministerul Sănătății, din 10 martie medicamentele se vor ieftini cu 20%. Nicolae Bănicioiu a declarat că sunt diferenţe mari între preţul actual şi cel care ar trebui să fie practicat în ceea ce priveşte medicamentele. Prețul medicamentelor va fi avizat pe o perioadă de un an, calculată de la data avizării, conform legislației în vigoare.

Citește și Se ieftinesc medicamentele cu 20% din luna martie, după actualizarea preţurilor. Precizări la Ministerul Sănătăţii şi CNAS

Potrivit CNAS, pentru multe dintre medicamentele de uz uman, reactulizarea preţului nu s-a mai realizat în ultimii cinci ani. La unele medicamente, reducerea de preţ va ajunge  până la 20%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax