Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu | „Primăria vrea să pună 370 de indicatoare fără stâlp în oraș, la prețul de 3.300 lei fiecare”

Publicat

„Sezonul turistic este pe jumătate compromis”. Aceasta este declarația consilierilor locali PSD Ovidiu Jidveian și Horațiu Clepan, motivată prin întârzierea licitațiilor pentru deschiderea teraselor sezoniere din Cetate, din cauză că „Primăria nu și-a făcut treaba la timp”. Aceștia au fost „contraziși” de președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, care a spus în conferință de presă că „dimpotrivă, Primăria investește consistent în promovarea turismului local, prin instalarea a 370 de indicatoare la prețul de 3.300 lei fiecare”.

„S-au acordat în sfârșit primele două terase, aceleași care au fost deschise și anul trecut, iar celelalte trebuie să apară. Această situație nu s-a creat din vine patronilor din Alba Iulia ci din vina exclusivă a angajaților Primăriei care încă nu și-au făcut treaba. În loc să avem și noi unde să ne relaxăm puțin seara, încă nu avem nicio terasă în șanțuri”, a declarat Horațiu Clepan.

Citiți si Interes redus pentru o licitație târzie: Doar două din cele șase spații pentru terasele sezoniere din Șanțurile Cetății au fost adjudecate

„Sezonul turistic este pe jumătate compromis. Cei care ar fi dorit să investească ar fi trebuit să se apuce din timp, să construiască și așa mai departe. Aici este vina Primăriei că am ratat încă un an calendaristic pentru turismul din Alba Iulia. Dacă tot încercăm să ne profilăm ca oraș turisitc, pregătirea licitațiilor, a fost adoptată prea târziu. Niciun agent economic nu investește la mijlocul sezonului, respectiv 1 iulie, atâta timp cât lunile mai și iunie au fost pierdute din cauză că primăria s-a mișcat foarte greu în întocmirea acelor condiții de participare la licitație. Aceste lucruri trebuia clarificate din ianuarie, pentru ca acei agenți economici dispuși să investească în Cetate să fie pregătiți și la ora aceasta să fie Cetatea animată de aceste locuri”, a completat Ovidiu Jidveian.

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, i-a „contrazis” pe colegi, argumentând că Primăria va aloca o mulțime de bani pentru instalarea unor indicatoare turistice în Cetate.

„Eu îi contrazic pe colegii mei pe subiectul teraselor, și vreau să le spun că după obiceiul „Dă Doamne românului mintea cea din urmă”, primăria ia măsuri de promovare turistică în Cetate: intenționează să instaleze indicatoare turistice, în valoare de 100.000 de lei. Adică, nu vom fi singuri la terase să ne plictisim ci vor veni foarte mulți turiști. Din păcate, se vor pune 370 de indicatoare fără stâlp, în valoare de 3.300 lei, pe indicator. Consider că este un preț foarte mare pentru acel indicator și consider că este foarte târziu, dar poate își fac efectul în indicarea zonelor turistice din municipiu”, a spus Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax