Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ioan Dîrzu şi-a dat DEMISIA de la conducerea PSD Alba. LISTA scurtă a celor care ar putea prelua funcţia

Publicat

ioan darzu

ioan dirzu Ioan Dîrzu şi-a dat demisia de la conducerea PSD Alba, în urma rezultatelor slabe pe care organizaţia le-a obţinut la alegerile locale din 5 iunie. Pe lista scurtă pentru înlocuirea sa în funcţie se află trei social-democraţi cunoscuţi din Alba.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a luat act, joi, 30 iunie, de demisia a şase preşedinţi de organizaţii judeţene ca urmare a rezultatelor slabe din alegerile locale şi a desemnat în locul lor lideri interimari. Printre cei care și-au asumat responsabilitatea se numără și Ioan Dîrzu, președintele organizației PSD Alba.

„La Alba, domnul preşedinte Dîrzu şi-a asumat responsabilitatea, a rămas ca în zilele următoare să găsim o soluţie”, a transmis președintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea declara, imediat după alegerile locale din 5 iunie, că liderii filialelor care nu au avut rezultatele scontate ar putea rămâne fără funcţii. „Nu merg să cosmetizez nicio organizaţie, merg să iau măsuri și să ridicăm scorul partidului”, spunea imediat după alegeri, președintele PSD.

Pe lista scurtă pentru funcţie s-ar afla fostul prefect, Cornel Murg, primarul din Ciugud, Gheorghe Damian şi europarlamentarul Victor Negrescu.

La Comitetul Executiv Național, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a fost propus de conducerea PSD pentru a prelua funcția de președinte al organizației județene din Alba. Acesta a transmis pentru Alba24 că a refuzat propunerea, deoarece este angrenat în mai multe activități și nu poate „să facă lucrurile pe jumătate”. Pe de altă parte, Gheorghe Damian a transmis că acesta l-a propus pe fostul prefect de Alba, Cornel Murg.

Alături de Ioan Dîrzu, alți cinci lideri de organizații din țară și-au înaintat demisiile în cadrul CExN al PSD. Este vorba despre Ovidiu Portariuc de la Botoşani, Cătălin Nechifor de la Suceava, Remus Lăpuşan de la Cluj, Mihai Mohaci de la Braşov şi Ocatvian Petric de la Satu Mare.

Ioan Dîrzu, de profesie medic veterinar, ocupă funcția de președinte al Organizaţiei Judeţene Alba a PSD din anul 2008.

PSD Alba a obţinut, la alegerile locale din judeţ, scoruri de sub 30%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. albaiulian

    vineri, 01.07.2016 at 10:22

    eu cred ca nu era necesara demisia,dar este necesara schimbarea modului de abordare a alegerilor.dupa parerea mea plecarea d-lui Jidveian nu a adus nici un plus la PSD Alba din contra,pe langa asta vi si propui candidat la primarie un membru al partidului legat cu jobul de Bucuresti fiind deputat,cu tot respectul pt dl Potor,dar a plecat cu un handicap in cursa ,pe care nu a reusit sa il micsoreze cu toata campania din usa in usa.nu stiu a cui a fost ideea separarii muncii d-lui Jidveian de PSD dar nu a fost buna,de ce nu a candidat dl Jidveian din partea PSD si sa fie sustinut si de cei de la ALDE,va spun ca alta era situatia chiar si in consiliul local si se putea ca peste patru ani sa fi avut primar PSD,iar acum vice PSD.deci sa fi fost orgoliu din partea conducerii PSD Alba?

    • Adyy

      vineri, 01.07.2016 at 19:51

      Cu Vintu de Jos cum ramine ,fiindca acolo a cistigat cel alungat din PSD cu un scor sdrobitor si ma intreb avind in spate PSDul la ce scor cistiga

  2. Adyy

    vineri, 01.07.2016 at 16:44

    Dar la Vintu de jos cum a fost ?S-ia batut joc de munca celui care a devenit Primar intre timp cu alt partid ,partid care nu se afla pe scena politica a tari ,a muncit pe brinci pentru PSD timp de 26 de ani si a cistigat la o distanta considerabila fata de candidatul PSD intrun cuvint ,,RUSINE DOMNULE IOAN DIRZU .””

  3. florin

    vineri, 29.07.2016 at 10:43

    Ar fi fost mai bine daca pleca de mai mult timp in urma. Dupa Ioan Rus, acest partid doar a pierdut membrii si aderenta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax