Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr (ALDE Alba), despre subvenția pentru plata chiriei acordată evacuaților din „Turturica”

Publicat

Președintele ALDE Alba. Ioan Lazăr susține că subvenția propusă pentru a se acorda timp de 6 luni persoanelor evacuate din blocul G2 (Turturica), pentru plata chiriei, nu s-ar fi adus în discuție „dacă în respectiva situație erau români”. 

Situația persoanelor evacuate din blocul G2 (Turturica) a fost adusă din nou în discuție, luni, de reprezentanții ALDE Alba, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și Evacuații din ”Turturica” vor primi 400 lei lunar, AJUTOR pentru CHIRIE, de la Primăria Alba Iulia

„Cel mai mult pentru ei (n.r. persoanele evacuate din blocul G2) am văzut că s-a <bătut> și a reușit să obțină avantaje, consiliera primului ministru pentru probleme de romi, Dana Varga. (…) Sunt convins sută la sută că dacă în situația respectivă erau români, nu beneficiau de asemenea indemnizații și de asemenea avantaje. Întotdeauna minoritățile, la orice strigăt, ei sunt discriminați, ei sunt dezavantajați, repede vin reprezentanții lor și se rezolvă. Sunt foarte mulți români, foarte multe familii, foarte multe persoane care o duc mult mai rău decât ei, trăiesc în condiții cu mult mai proaste. (…) Ar trebui să avem grijă și de români”, a explicat președintele ALDE Alba.

Ioan Lazăr a dat câteva exemple din Munții Apuseni, unde, potrivit acestuia, sunt foarte multe cătune în care trăiesc persoane în condiții „de plâns”.

„Este o hotărâre a Consiliului Local din 2008 care se va rectifica, datorită situației de la blocul G2, la prima ședință. Se va acorda un ajutor financiar din partea Consiliul Local pentru plata chiriei, timp de șase luni de zile. Categoric, cei care vor să beneficieze de această sumă vor trebui să îndeplinească anumite condiții. Adică, venitul pe membru de familie nu trebuie să depășească 615 lei, iar în cazul în care este persoană singură, să nu depășească venitul minim garantat”, a transmis consilierul local ALDE, Marius Popescu.

Potrivit lui Marius Popescu, această hotărâre nu se referă numai la persoanele de etnie romă.

„Primăria și Consiliul Local Alba Iulia vine cu această modificare pentru a ajuta toate persoanele care se află în această situație. Banii merg numai pentru plata chiriei, cu contract, pentru o perioadă de șase luni. Aceștia pot beneficia o singură dată de ajutor, iar în cazul neplății cheltuielilor curente, automat li se taie. Contractul de închiriere trebuie înregistrat la Finanțe. Chiria se va plăti din partea Primăriei direct în contul proprietarului apartamentului”, a explicat Marius Popescu.

„Cei care vor beneficia de subvenția respectivă, mă refer la cei din G2, aceștia o primesc datorită faptului că au fost executați silit în prag de iarnă. Dacă ar fi fost în primăvară, nu s-ar fi ajuns la o astfel de negociere”, a mai precizat Popescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax