Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr (ALDE): Primarii care s-au plâns de diminuarea bugetelor locale, să revină la salarii normale

Publicat

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat luni că aprobarea noului Cod fiscal este o măsură ultra-liberală. Referitor la impactul măsurilor anunțate asupra bugetelor locale, Lazăr a transmis primarilor care „se plâng” de diminuarea acestora să revină la salarii „normale și de bun simț” și de asemenea, să acceseze fonduri europene pentru investiții.

„Noi considerăm că aprobarea noului Cod fiscal este o măsură ultra-liberală. Eu sunt convins că dacă va fi o reușită, cei din PNL stau și se gândesc că va fi o lovitură pentru ei dacă acest cod va reuși să aducă cât mai multe încasări la bugetul de stat. Ce fac ei ca să contracareze – ce au făcut de la începutul guvernării: să ducă o campanie de denigrare și destabilizare a actualului Guvern. (…) Dacă angajatorul nu o să plătească angajatului salariul, inclusiv cu acele rețineri, angajatul nu o să mai meargă la lucru. Știți foarte bine că ne confruntăm cu o criză de forță de muncă. (…) Chiar și afacerile pe care le avem, multe dintre ele suntem nevoiți să le închidem sau să nu le mai dezvoltăm, iar în cazul în care va veni o masă mare de oameni către privat, privații vor investi din nou și vor deschide noi și noi afaceri, a spus Ioan Lazăr.

Ioan Lazăr susține că majoritatea liderilor din PNL „nu au avut niciodată o afacere, nu au avut niciun angajat, nu au plătit din banul loc niciun leu către angajați”. „Ceea ce au făcut în ultimul timp, să se înghesuie la banul public, în loc să dezvolte câte o afacere privată. În agricultură se acordă fel și fel de ajutoare, subvenții. Nu fac altceva decât să critice și să îndemne populația la mitinguri”, a declarat luni președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul ALDE Alba spune că nu-i condamnă pe cei care merg la mitinguri, deoarece este dreptul lor să o facă. Cu toate acestea, îi consideră vinovați pe cei care instigă la aceste fapte.

„Am văzut foarte mulți primari, de la toate partidele politice, care urlă că veniturile la bugetul local vor scădea foarte mult. Mă opresc la municipiul Alba Iulia. Am văzut în presă că domnul primar Hava spunea că venitul la bugetul local va scădea cu 5,3 milioane de euro. Eu nu sunt convins. Dânșii nu vor să ia în calcul și creșterea salariilor din sistemul bugetar. Sunt convins că vor fi diminuări de contribuții la bugetul local, dar nu atât de mari.

Eu le-aș sugera ceva primarilor care se plâng de această diminuare: să revină la salarii normale și de bun simț. Din câte știu, salariile au crescut enorm de mult, fiecare Consiliu Local a mers pe maxim, așa cum în primă fază, la Alba Iulia s-a mers și pe maximul impozitului pe locuințe și pe sediile de firmă. Oricum, Alba Iulia are printre cele mai mari taxe și impozite din țară. (…) Dacă se vor diminua veniturile la bugetul local, pentru investiții să acceseze fonduri europene. Sunt o grămadă de bani nefolosiți și de acolo se poate recupera”, a mai spus Ioan Lazăr.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cititor

    luni, 13.11.2017 at 15:07

    Bravo Lazare! In sfirsit cineva pune punctul pe i! Felicitari!

  2. eu

    luni, 13.11.2017 at 16:34

    Chiar asa Ce va tot vaitati. Nu e normal pt munca desfasurata de un consilier superior din aceasta inastitutie a primariei sa castigi 6000lei, sau foste femei de servici doar pentru ca sunt toate neamurile pe langa domn primar sa ajunga brusc cons sup la taxe si impozite cu un salar de nedescris, pentru simplu fapt ca a purtat povesti si a pupat pe cine a trebuit. Asa ne trebuie ca tacem din gura. Fiti corect dle primar si curatati un pic ograda.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax