Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Amenzi de peste 15.000 lei, într-o singură zi, pentru şoferi şi persoane care nu au respectat legea. Care sunt faptele sancţionate

Publicat

actiune masina politia 1Poliţiştii din Alba au dat, miercuri, amenzi în valoare totală de peste 15.000 de lei, în cadrul unei acţiuni de siguranţă publică. Din cele aproape 170 de amenzi, majoritatea au fost pentru şoferi care au oprit autovehiculele neregulamentar sau nu au respectat reguli de circulaţie. Acţiunea s-a derulat în cooperare cu RAR Alba, fiind reţinute 8 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.

În 15 februarie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Jidvei, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Baia de Arieș, Posturilor de Poliție Sălciua, Poșaga  și Ocoliș, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Câmpeni şi agenţii de poliţie din cadrul  Secţiei de Poliţie Rurală Câmpeni, împreună cu specialişti din cadrul RAR Alba au desfăşurat, pe raza de competenţă a judeţului Alba, mai multe acţiuni pentru  asigurarea unui climat de ordine si siguranța publică, fluidizarea traficului rutier, depistarea în trafic a conducătorilor auto care opresc autovehiculele în locurile nepermise, starea tehnică a autovehiculelor identificate în trafic, precum şi pentru prevenirea furturilor, combaterea  fenomenului  de comerţ ilicit şi identificarea autorilor în cauzele penale cu autor necunoscut.

Cu ocazia acestor acţiuni au fost aplicate 169 de sancţiuni contravenţionale, din care: 29 la OUG 195/2002, 4 sancţiuni la Legea nr. 12/1990, 3 la HG nr. 984/2005, 70 pentru oprire/ staţionare neregulamentară, 4 pentru pietoni – traversare prin locuri nepermise, 3 pentru viteză peste limita legală, 14 pentru lipsa purtării centurii de siguranţă, 8 sancțiuni pentru defecţiuni tehnice şi 24 pentru alte abateri rutiere.

Au fost controlate 38 de autoturisme şi 4 societăţi comerciale, fiind confiscate şi bunuri în valoare de 472 lei (161,5 l de alcool și 32 kg de făină albă).

Totodată au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 15.690 lei, transmite IPJ Alba.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax