Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: „Comunicare NU Violenţă!”. Proiect pentru reducerea numărului de acte violente în școli

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba desfășoară, în parteneriat cu Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, proiectul „Comunicare NU Violenţă”, ce vizează reducerea numărului de acte violente în comunitatea şcolară şi nu numai.

În perioada 23 noiembrie 2017 – 25 martie 2018, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia se desfăşoară proiectul educativ „Comunicare NU Violenţă”.

Proiectul urmăreşte informarea elevilor şi cadrelor didactice din acest liceu şi conștientizarea impactului fizic şi psihic negativ pe care îl are violenţa fizică şi verbală asupra dezvoltării armonioase a tinerilor.

O primă activitate a avut loc joi, 23 noiembrie, când poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectorului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu coordonatorii proiectului, au expus celor 40 de elevi, reprezentanţi ai claselor IX-XII, obiectivele, temele şi activităţile care urmează a fi desfăşurate în această perioadă.

Temele prevăzute a fi dezbătute în cadrul activităţilor acestui proiect se axează pe formele de violenţă care se pot manifesta între tineri, acestea mergând de la formele uşoare către formele grave.

Totodată, proiectul îşi dorește implicarea directă a elevilor în activităţi, aceştia participând la concursuri de eseuri, scenete care să ilustreze formele violenţei şi din care să reiasă pericolele la care aceștia pot fi expuşi dacă recurg la metode violente de rezolvare a conflictelor în defavoarea comunicării.

Proiectul se va finaliza, în data de 25 martie 2018, când, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, va avea loc o expoziţie de colaje şi desene care să ilustreze cunoştinţele dobândite de elevi.

Tinerii vor avea ocazia să vizioneze materiale video-educative, să discute cu poliţiştii şi specialiştii implicaţi in proiect, studii de caz.

De asemenea, tinerii cu aptitudini şi abilităţi de comunicare vor sprijini poliţiştii în transmiterea mesajelor preventive către colegi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax